Contact
Cursussen 

Mindfulness, aandachttraining

50 euro voor cursusmateriaal
Waar

­divers

Wanneer

www.arkinbasisggz.nl/preventie/agenda

Voor wie

Volwassenen met lichte stress-, somberheid- of angstklachten die willen leren om anders met hun klachten om te gaan

Aangeboden door Arkin Preventie Volwassenen

Mindfulness is een training in aandacht en opmerkzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van meditatie oefeningen. Door regelmatig deze oefeningen te doen, kunt u
zich meer bewust worden van uw gedachten, gevoelens en gewoontepatronen zodat er meer ruimte en rust in uzelf kan ontstaan. Er wordt gewerkt met oefeningen en thuis-
opdrachten.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur waarin de volgende thema’s aan bod komen:

  1. Wat is Mindfulness?
  2. Omgaan met hindernissen en obstakels
  3. Rust, concentratie en bewustzijn
  4. Erbij Blijven
  5. Toelaten, aanvaarden wat er is
  6. Gedachten zijn geen feiten
  7. Herken de alarmsignalen & zorg goed voor je zelf
  8. Gebruiken wat je hebt geleerd

Deze cursus wordt gehouden in:
Baarsjesweg 224
Woongroep Schonerwoerdstraat 4
Gezondheidscentrum de Keyzer
Jacob Obrechtstraat 92
Noord

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod