Vraag / opmerking
Cursussen 

Bewegen en Herstel

gratis
Waar

Herstelbureau van HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

Dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, 15-22-29 september

Voor wie

Iedereen die wil ervaren wat bewegen in het herstelproces kan betekenen

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

Voor veel mensen geldt dat beweging bijdraagt aan hun herstel. Daarom organiseert het Herstelbureau een serie van 3 bijeenkomsten, waarin je kunt ervaren wat bewegen voor jou kan doen.

In een groep van maximaal 8 personen zullen de trainers vanuit hun eigen ervaring vertellen welke rol beweging in hun herstelproces speelt. In een veilige setting gaan we samen onderzoeken hoe beweging ons verder kan helpen en maken we kennis met laagdrempelige oefeningen. Hierdoor ervaar je meer verbinding met jezelf en je omgeving, voel je je eigen kracht, leer je spanning loslaten en kom je tot rust. Dus trek makkelijk zittende kleding aan, neem een handdoek mee en geef je op!

Graag aanmelden bij herstelbureau@hvoquerido.nl

Deelname is gratis, voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.

Doe je mee?

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod