Contact
Cursussen 

Bewegen en Herstel

gratis
Waar

Herstelbureau, Eerste Ringdijkstraat 5a

Wanneer

nader te bepalen

Voor wie

Iedereen die wil ervaren wat bewegen in het herstelproces kan betekenen

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

Bewegen en herstel

Voor veel mensen geldt dat beweging bijdraagt aan hun herstel. Daarom organiseert het Herstelbureau een serie van 3 bijeenkomsten met verschillende bewegingsvormen, waarin je kunt ervaren wat bewegen voor jou kan doen. Tijdens de bijeenkomst delen we onze ervaringen met bewegen en hoe we het kunnen inzetten in ons eigen herstelproces. We gaan laagdrempelige oefeningen doen en met elkaar in gesprek over hoe je o.a. meer verbinding met jezelf kunt ervaren, je eigen kracht kunt voelen, hoe spanning los te laten en tot rust te komen.

Gezien de huidige coronamaatregelen zijn de bijeenkomsten deze keer online. Zo kunnen we met elkaar, vanuit huis aan ons herstel werken. Zodra het mogelijk is zullen we de workshops voortzetten op het Herstelbureau.

Datum, tijd en plaats:

  •        fitness
  •        yoga
  •        dans

Iedere bijeenkomst is van … u tot …. u

Online via Zoom

We sturen je de link via de mail. Mocht dit een belemmering zijn, we helpen je graag! Laat het ons weten.

Sowieso als je vragen hebt, meer informatie wil, dan horen we het graag.

Dus geef je op, trek makkelijk zittende kleding aan en zorg dat je iets te drinken hebt tijdens de workshops.

Meld je aan via herstelbureau@hvoquerido.nl

Deelname is gratis. Doe je mee?

 

We kijken er naar uit je te ontmoeten en samen te gaan bewegen!

 

Team Herstel en ervaringsdeskundigheid

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod