Contact
Cursussen Online Activiteiten 

Brain Boost Programma

Gratis
Waar

Live in Amsterdam, online of hybride

Wanneer

september 2023, data nader te bepalen

Voor wie

Jongeren van 16 - 27 jaar

Aangeboden door Transformers Community

Je zegt dat het goed gaat, maar eigenlijk loop je vast.

Je bent jong, misschien net volwassen en moet verschillende keuzes maken die van invloed zijn op je leven. De druk om het juiste antwoord te geven en alles al helemaal te weten is hoog.

Je hebt het gevoel dat:
      1. Je niet wordt geaccepteerd om wie je bent. Je bent erg kritisch naar jezelf en hebt het gevoel niet goed genoeg te zijn

 1. Dat anderen geen last hebben van onprettige emoties. En dat jij de enige bent die dit ervaart.
 2. Je vooral doet wat anderen van je verwachten in plaats van wat jij zelf wilt en gaat daardoor geregeld over je eigen grenzen heen
 3. Het leven bij anderen leuker en beter is. En je vergelijkt jezelf continue met anderen

 

Het Brain Boost Programma

In het programma ontdek je wie jij bent, wat voor jou werkt, waar je goed in bent en wat je wilt.

Na het Brain Boost Programma:

 • Weet je wie je bent en waar jouw kracht ligt
 • Ken je je eigen grenzen en kun je deze goed bewaken
 • Mogen al je emoties er zijn, omdat je weet hier mee om te gaan
 • Pas je jezelf minder aan naar de verwachting van anderen en maak je keuzes op basis van wat jij wilt en belangrijk vindt
 • Accepteer jij jezelf om wie je bent en leef je zonder maskers
 • Heb je een groep van gelijkgestemden verzameld waar je echt jezelf mag zijn

Zo werkt het Brain Boost Programma:​

 • Het programma bestaat in totaal uit 8 bijeenkomsten. Je komt iedere twee weken samen. Zo kun je meedoen aan het programma zonder dat het extra druk oplevert naast bijvoorbeeld studie of werk
 • De bijeenkomsten zijn op een doordeweekse avond van 19:00 – 21:00. We zoeken altijd naar een dag die voor jou het beste past. De eerste bijeenkomst is op 22 december.
 • Je doorloopt het programma met 5 andere jongeren van (16 – 27 jaar) zoals jij
 • De workshops worden geleidt door peer mentoren. Zij weten zelf hoe het is om te worstelen met je mentale gezondheid en delen hun eigen ervaringen om jou te helpen
 • Je kan op drie verschillende manieren meedoen: offline (op locatie in Amsterdam), online, of een combinatie (vier bijeenkomsten online, vier bijeenkomsten offline op locatie in Amsterdam)
 • Je geeft feedback op het programma, zodat wij dit kunnen verbeteren voor de mensen die na jou meedoen
 • Deelname is gratis
 • Alleen voor de offline bijeenkomsten: voor de start van de bijeenkomst eten we gezellig samen vanaf 18:00 uur
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod