Contact
Cursussen Groepen 

Buurtkrachtgroepen Amsterdam Zuidoost

gratis
Waar

Buurthuis Holendrecht, Holendrechtplein 38

Wanneer

Donderdagochtend 09:30-12:30, start november

Voor wie

Vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld en/of misbruik

Aangeboden door Stichting HARTvrouwen

HARTvrouwen: Zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van huiselijk conflict en uit de hand lopende relaties. Zij hebben geleerd te leven vanuit het HART!

“It takes one, to know one”, ervaringsdeskundige HARTvrouwen weten als de beste welke inzichten, stappen en inspiratie tot bevrijding leiden. Complexiteit naar eenvoud terugbrengen is wat ze hebben geleerd. Verantwoordelijkheid durven nemen waar mogelijk en regie terugwinnen over eigen denken, doen en laten.

Ben je boven de 18, vrouw en heb je te maken gehad met complexe/conflictueuze ongezonde relaties en wil je harmonie in jezelf en met de personen die je liefhebt? Dan helpt deze serie van 8 intensieve bijeenkomsten:

 • Bij het vinden van meer innerlijke balans.
 • Om beter voor jezelf (en je gezin) te zorgen.
 • Om hoop, visie en een plan voor nu en in de toekomst te scheppen.
 • Gemotiveerd te worden om je leven (nog beter) op de rit te krijgen.
 • Om (weer) te kunnen vertrouwen op jezelf en je ‘eigen ik’.
 • Om je te inspireren richting het maken van gezonde keuzes (relaties & lifestyle).
 • Bij je persoonlijke groei en je ervaringen om te zetten in (daad)kracht.
 • Bij het transformeren van boosheid en verdriet naar inzicht, bevrijding en naar Liefde om te helen.
 • Bij het maken van een positief verschil maken in jouw leven en dat van anderen.

Wil je geholpen worden? Schrijf je dan snel in voor deze serie van 8 bijeenkomsten. Je wordt begeleid door een professioneel & liefdevol team van ervaringsdeskundigen. Zij begrijpen jou als de beste en kunnen jou inspireren en op weg helpen door vanuit nieuw ZIEN, weer écht te kunnen ZIJN!

A.s. november beginnen er 3 groepen, elke groep heeft plek voor maximaal 8 deelneemsters:

 • Maandagavond 18:30-21:30 (e.a. afhankelijk van voorkeur, anders beginnen de eerste bijeenkomsten om 17:00-20:00). Buurthuis Bonte Kraai
 • Woensdagochtend 09:30-12:30 Buurthuis No Limit
 • Donderdagochtend 09:30-12:30 Buurthuis Holendrecht

De bijeenkomsten zijn 1x in de 2 weken (rekening houdend met vakantie-/feestdagen), het zijn er in totaal 8. Al het nodige materiaal en de begeleiding krijg je cadeau vanuit Stichting HARTvrouwen en wordt gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam Zuidoost.

Heb je interesse, of ken je iemand voor wie dit interessant geef de boodschap door en/of stuur een mail via de blauwe button ‘aanmelden’,  of appen kan ook naar ons speciale nummer: 085-2006455. Laat weten op welke dag of locatie je wilt deelnemen. Onze ervaringsdeskundige HARTvrouwen streven ernaar je binnen 24 uur terug te bellen. Een (telefonische) intake gaat vooraf aan deelname. Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je al het materiaal.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod