Contact
Cursus Eigen Natuur
Cursussen 

Cursus Eigen Natuur

gratis
Waar

Bonte Kraai, Miva Ruimte, Kraaiennest 68 Amsterdam.

Wanneer

Maandagmiddag 14.30-17.00 / 15, 22, 29 januari / 5, 12, 19 februari 2024

Voor wie

Iedereen in herstel van psychische problemen en van problemen die met psychisch lijden gepaard gaan.

Aangeboden door De Regenboog Groep / Scip

Herstel-Lab

Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden. Uitgangspunt voor het Herstel-Lab is dat een houding van onderzoek op zichzelf al herstelbevorderend is. Onderzoek naar jezelf (zelfonderzoek), maar ook onderzoek door ervaringen met anderen te delen (gezamenlijk onderzoek). Dit jaar wordt de Herstelcursus: Realiseer je eigen natuur gegeven wij in Amsterdam Zuidoost. Doel van de herstelcursus is jou te ondersteunen om stappen te zetten in het realiseren van je eigen activiteiten en je eigen natuur. Dit zou kunnen leiden tot (betaald) werk, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat er voor jou nieuwe kansen ontstaan om dat te doen wat jij waardevol vindt.

 

Herstelcursus: Realiseer je eigen natuur

Herstelcursus geïnspireerd door de filosoof Spinoza. Verkenning van wie je in wezen bent, je mogelijkheden en je beperkingen. Volgens Spinoza is activiteit de manier om een gelukkig leven te leiden. Op welke gebieden van je leven ben jij actief? En op welke gebieden ben je passief? Hoe reguleer je jezelf in relatie tot je omgeving?

We werken met korte teksten van Spinoza, gespreksvormen, schrijfopdrachten en creatieve opdrachten. Breng je situatie in kaart (o.a. met betrekking tot betaald werk) en maak een plan om je situatie te verbeteren.

 

Deze cursus wordt begeleid door een team van ervaringsdeskundigen met: Kawita Binda (Roads), Bram Oomen en Bram Vreeswijk.

 

Reacties van deelnemers van vorig jaar:

 

Ik vond het herstel lab heel inspirerend en het heeft me ertoe aangezet om actief te worden.

 

Het samen zijn zoals wij dat deden vond ik soms spannend omdat ik bang was dat het teveel zou worden, maar het heeft me wel altijd goed gedaan. Samen delen en creëren, leuke nieuwe contacten opdoen en van het een kwam weer het ander zoals dat ik regelmatig met X afsprak om te schrijven en wij samen een keer een dag georganiseerd hebben.

Dat maakte dat ik me capabel en geïnspireerd voelde en dus inderdaad misschien ook wel momenten gelukkig. Ik vond het een waardevolle cursus.

 

Deelname is gratis.

 

Voor informatie en deelname neem contact op met Bram Vreeswijk 06-81033723 / bvreeswijk@deregenboog.org

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod