Contact
Cursussen Online Activiteiten 

Cursus voor jongvolwassenen, die opgegroeid zijn met een ouder/ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving (18 – 30 jaar)

gratis
Waar

Slotervaart, Louwesweg 6

Wanneer

1.start 8 maar 2023, 6 bijeenkomsten op woensdag van 10.00-12.00 uur Louwesweg 6. 2. start 25 mei 2023, 6 bijeenkomsten op donderdag van 19.00-21.00 uur online

Voor wie

Voor deelnemers tussen 18 en 30 jaar oud,die opgegroeid zijn met een ouder/ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving.

Aangeboden door Prezens

Opgroeien in een gezin met een ouder / ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving kan erg belastend zijn. Soms hebben deze kinderen als volwassene nog last van de situatie waarin ze zijn opgegroeid. De wisselende stemmingen van hun ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, en de grote verantwoordelijkheid die zij al vroeg op hun schouders moesten nemen. 

Het doel van de gespreksgroep is het uitwisselen van informatie en ervaringen. U vindt steun en herkenning, krijgt inzicht in de gevolgen van het opgroeien met een psychisch zieke ouder en ontwikkelt handvatten om met de betreffende ouder om te gaan.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod