Contact
De WRAP-training bij THUIS. Werken aan herstel en eigen regie.
Cursussen 

De WRAP-training bij THUIS. Werken aan herstel en eigen regie.

Gratis
Waar

THUIS, Mt. Lincolnweg 11-13

Wanneer

9 dinsdagmiddagen van 13.00-15.00 uur op 14, 21, 28 mei, 4,11, 18, 25 juni en 2, 9 juli

Voor wie

iedereen

Aangeboden door Leger des Heils

De WRAP-training bij THUIS. Werken aan herstel en eigen regie.

 

Startdatum 14 mei 2024.

Aanmelden via clientzaken@legerdesheils.nl

 

In 9 aansluitende bijeenkomsten werk je aan een persoonlijk actieplan om weer grip te krijgen op je leven als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Een plan waarin centraal staat wat jou goed doet, uitgaande van je talent, je kracht, verantwoordelijkheid en eigen ontwikkeling. Een persoonlijk plan dat bij jou past.

 

WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan.

 

Het maken van zo’n plan is niet een klusje wat je even doet. We trekken er tijd voor uit om bij elke stap stil te staan, ideeën uit te wisselen en een eerste versie te maken.
Hiermee ga je verder aan de slag. Hoe langer je met je WRAP leeft, hoe beter hij bij je aan zal gaan sluiten.

 

De bijeenkomsten worden begeleid door 2 ervaringsdeskundigen opgeleid als WRAP-facilitator.

Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken. De WRAP facilitators delen hun ervaringen op gelijkwaardige wijze met de deelnemers.

 

De training heeft 9-wekelijkse bijeenkomsten. De training wordt gegeven bij de locatie THUIS, gevestigd op de Mt. Lincolnweg 11-13 Amsterdam.

 

Meer informatie over ons aanbod en de herstelruimte THUIS.
Bekijk ons aanbod via onderstaande link.

 

https://www.legerdesheils.nl/locatie/thuis

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod