Vraag / opmerking
Groepen Individuele ondersteuning 

Ervaringsdeskundigheid ED VGZ

op aanvraag
Waar

op aanvraag

Wanneer

op aanvraag

Voor wie

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Aangeboden door Cordaan

Binnen Cordaan zijn er 14 personen met een licht verstandelijke beperking opgeleid tot ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige heeft veel ervaring over een bepaald onderwerp en heeft geleerd hoe deze ervaringskennis op een waardevolle manier kan worden ingezet. Zowel naar hen die zorg ontvangen als naar hen die zorg verlenen.

Een paar voorbeelden van de onderwerpen van onze ervaringsdeskundigen zijn:

–medezeggenschap en eigen regie
–middelengebruik & detox
–moeder zijn van een uithuisgeplaatst kind
–diversiteit
–gepest zijn
–huiselijk geweld
–pleegmoeder zijn

Benieuwd naar wie we zijn?
Schets wat het is om een LVB te hebben: #IKben6van6

Of kijk op onze Facebook

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op met het team ervaringsdeskundigheid VGZ via 06 11 38 61 21 (John Roozemond, projectleider team ED VGZ) of via mail ED@cordaan.nl om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Gaat door in Coronatijd

Een overzicht van herstelactiviteiten die in ieder geval doorgaan tijdens de Coronatijd. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod