Vraag / opmerking
Cursussen 

Fotovoice

op aanvraag
Waar

Cordaan

Wanneer

Verschillende momenten, zie tekst

Voor wie

Voor iedereen die ervaring heeft met vooroordelen van anderen of van jezelf. In het bijzonder mensen met een psychische kwetsbaarheid, verslavingsgevoeligheid, ervaring met dak- en thuisloosheid of een verstandelijke beperking.

Aangeboden door Cordaan

In de cursus Fotovoice maken we rond de themas (zelf)stigma’s (=vooroordelen) en kwaliteiten twee korte ervaringsverhalen met foto(s). De foto’s met verhalen van de groep vormen samen een tentoonstelling met officiële opening.

Doel
Het doel van Fotovoice is om (zelf)stigmatisering te bestrijden door
• je ervaringen rond zelf(stigmatisering) te delen met mensen die het ook hebben meegemaakt
• (zelf)stigma’s te bestrijden door je bewust te worden van je eigen kracht en kwaliteiten
• maatschappelijke stigma’s te doorbreken door mensen in contact te brengen met de persoonlijke verhalen van de mensen achter de (zelf)stigma’s

De cursus
We gaan samen aan de slag met het delen van ervaringen rond (zelf)stigma’s en kwaliteiten. We kiezen allemaal een (zelf)stigma en een kwaliteit waar we iets over willen vertellen. We gaan samen op pad om foto’s te maken waarbij we ons laten inspireren door de omgeving. In het proces van bijeenkomsten groeien verhaal en foto steeds meer uit tot een indrukwekkend geheel.
• De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 3 uur, maar kan op maat voor deelnemers worden aangepast.
• Je kunt je eigen fototoestel of telefoon gebruiken om foto’s te maken. Ook kan je voor de duur van de cursus gebruik maken van een fototoestel.
• De cursus kan op locatie worden gegeven.

Bij voldoende aanmeldingen starten we deze cursus.

Contact
Heb je vragen? Wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Odette van der Heijden (tel. 06-11 87 53 39, ovanderheijden@cordaan.nl).

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Gaat door in Coronatijd

Een overzicht van herstelactiviteiten die in ieder geval doorgaan tijdens de Coronatijd. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod