Vraag / opmerking
Groepen 

From Zero to Hero

gratis
Waar

SCIP, tuinkamer, Keizersgracht 252

Wanneer

Elke vrijdag van 14.00-17.00 uur in de periode 6 maart t/m 5 Juni 2020

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Ervaringswijzer/SCIP

De herstelgroep ‘From Zero To Hero’ bespreekt het eigen herstel aan de hand van mythen en sagen. Mensen die het lijden als alledaagse werkelijkheid ervaren zijn eigenlijk de echte avonturiers in onze samenleving. Zij beleven constant de avonturen die het overwinnen van dat lijden met zich mee brengt. Door je kwetsbaarheid in dat lijden kun je misschien niet meedoen aan de buitenwereld. Je hebt gevoel niet mee te tellen.

Of is jouw reis anders?
Een reis naar binnen zoals in vele mythen en sagen wordt beschreven? Van Hercules tot de Heilige Graal. Door je eigen lijden te vergelijken met het lijden van de grote helden en heldinnen uit de wereld literatuur komt je eigen lijden in een ander perspectief te staan.

Voor ervaringsdeskundige Eddo Rats zijn dit soort verhalen al jaren een bron van inspiratie tot herstel. Hij neemt je graag mee op reis om je innerlijke held te leren ontdekken. Meld je aan voor de herstelgroep ‘From Zero To Hero’ en bekijk je herstel vanuit verrassende nieuwe perspectieven.

Gebaseerd op het boek The Hero’s Journey van Joseph Campbell.
De groep draait vanaf 6 maart elke week 14.00 tot 17:00 in de tuinkamer van Keizersgracht 252 1016EV Amsterdam. Meld je nu aan!

met vriendelijke groeten,

Eddo Rats
eddo@ervaringswijzer.nl
0644809135

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod