Contact
Cursussen 

Herstel & Beweging: Mijn natuur – onze natuur

Gratis
Waar

Studio 100, de Wittenstraat 100

Wanneer

Woensdagmiddagen 14.00-16.30, 30 maart, 13/27 april, 25 mei, 8, 22 juni 2022

Voor wie

Iedereen in herstel

Aangeboden door SCIP/De Regenboog Groep

Ervaar wat er hier en nu te ervaren is. Kom in beweging en kom tot rust. Leer je eigen natuur en die van anderen kennen. Wordt je bewust van je lichaam, sensaties, verlangens, impulsen, gedachten, ruimte en tijd. Voel je grenzen en beleef er plezier in dat je grenzen hebt.

We werken met eenvoudige oefeningen uit dans, theater en mindfulness, soms met muziek maar vaak ook in stilte.

Gastdocent: Leon Beckx

Voor meer informatie en deelname gebruik je de blauwe button ‘aanmelden’ of kun je contact opnemen met Bram Vreeswijk: 06-81033723 (wo-do-vrij).

De Herstel & Bewegingsbijeenkomsten ‘Mijn Natuur – Onze Natuur’ zijn onderdeel van het programma van het Herstel-Lab 2021/2022.

Doel van het Herstel-Lab is jou een context te bieden waarin je stappen kunt zetten om verder te komen in het realiseren van je eigen activiteiten en je eigen natuur. Dit kan leiden tot (betaald) werk of een vorm van ervaringsdeskundig ondernemerschap, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat er voor jou nieuwe kansen ontstaan om dat te doen wat jij waardevol vindt.

 

Zie https://ervaringswijzer.nl/herstel-lab/

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod