Vraag / opmerking
Cursussen 

Herstel van Burn-out Nieuwe data!

gratis
Waar

Gezondheidscentrum Haveneiland, IJburglaan 727

Wanneer

7 dinsdagen van 10.30 - 12.30 uur:24/9 ,1/10, 8/10, 15/10, 29/10, 5/11 en 12/11

Voor wie

Voor mensen die zich overspannen voelen of te maken hebben met een burn-out. Ook geschikt voor overbelaste mantelzorgers

Aangeboden door Dynamo

Voel jij je overspannen, overbelast of heb je te maken met een burn-out? En ben jij gemotiveerd om daarmee aan de slag te gaan? Kom werken aan je herstel.

 

In deze training kom je meer te weten over stress en burn-out. We gaan op zoek naar een betere balans tussen inspanning en ontspanning. Met behulp van praktische oefeningen en concrete tips kom je beter in je vel te zitten.

 

Wat gaan we doen:
– Signalen van stress leren herkennen
– Leren kennen van je grenzen en die leren aangeven
– Ervaringen uitwisselen
– Ontspanningsoefeningen
– Een persoonlijk herstelplan maken

 

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten.

 

Deze training wordt gegeven door ervaren maatschappelijk werkers (eveneens ervaringsdeskundigen) in samenwerking met een psychosomatisch fysiotherapeut.

 

Wanneer:

Dinsdag 10.30-12.30 uur

24/9 ,1/10, 8/10, 15/10, 29/10, 5/11 en 12/11

 

Waar:

Gezondheidscentrum Haveneiland

IJburglaan 727, Amsterdam

 

Kosten: gratis

 

Meer informatie en aanmelden:

Kelly Nooij

knooij@dynamo-amsterdam.nl

020 49 52 263

Training gaat alleen door bij voldoende deelnemers

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod