Contact
Herstelgroep Depressie
Groepen 

Herstelgroep Depressie

gratis, indicatie via Jenneke Wiersma
Waar

De Nieuwe Valerius, Amstelveenseweg 589

Wanneer

Elke donderdag van 14.00 - 16.30 uur, vanaf 4 oktober 2018

Voor wie

Mensen die in behandeling zijn geweest voor depressieve klachten

Aangeboden door GGZinGeest de Nieuwe Valerius

Je hebt de CBASP-therapie afgerond en je hebt nog behoefte aan nazorg. In deze groep kijken we samen naar wat ons herstel kan stabiliseren en/of bevorderen. We voeren elke week een situatie-analyse uit conform de CBASP-techniek; De inbreng van een situatie komt vanuit de groep.

We bespreken elke week een theorie-onderwerp dat ons kan helpen bij herstel. Bijvoorbeeld: “wat is herstel”; “ademhaling” “risico’s nemen”, “keuzes maken”, “omgaan met eenzaamheid”. Inbreng voor een onderwerp kan ook vanuit de groep komen. Tevens is er ruimte voor het vertellen van jouw ervaringsverhaal.

In elke sessie is er 1 uur gereserveerd voor “actie”. In dit ‘actie-uur’, gaan we naar buiten, werken we ‘to do’ lijstjes weg of ondernemen we een andere actie. Elke ‘actie’ doe je samen met één of meerdere groepsgenoten, zodat de drempel om iets te doen verlaagd wordt.

De groep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige en een therapeut.

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod