Vraag / opmerking
Groepen 

Herstelgroep Verslaving

Gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5A

Wanneer

Om de week (even weken) op maandag van 11.00 - 12.30 uur

Voor wie

Voor mensen met een achtergrond in de verslaving die aan de slag willen (blijven) met het eigen herstel

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

De groep komt op maandagochtend bij elkaar om in een veilige omgeving ervaringen met elkaar te delen op het gebied van verslaving. De bijeenkomsten zijn interactief, deelnemers kunnen meteen op elkaar reageren en met elkaar in gesprek gaan. De sfeer is open en respectvol. Deze groep is opgestart op initiatief van een vrijwilliger van het Herstelbureau.

In deze groep komen onderwerpen aan bod zoals: Behandeling afgerond, wat nu? Waar heb je steun aan? Wat zijn je valkuilen? De rol van hulpverlening/vrienden/familie bij je herstel, feestdagen, vakantie, medicatie, angst, zingeving, piekeren en eigen ingebrachte onderwerpen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod