Contact
Groepen 

Laboratorium

gratis
Waar

De Wittenstraat 100 (bel studio 100), Staatsliedenbuurt

Wanneer

donderdagen 14.00-16.30, 13 januari t/m juni 2022 , start: 13 januari (maar je kunt op ieder moment aansluiten)

Voor wie

Mensen in herstel die hun eigen activiteiten willen ontwikkelen

Aangeboden door SCIP / Regenboog

Het ‘Laboratorium’ van het Herstel-Lab is een plek waar je aan je herstel kunt werken en ervaringsdeskundigheid kunt ontwikkelen. Je kunt je in het laboratorium laten inspireren door de activiteiten van de begeleiders en gastdocenten. Maar het is ook een plek waar je kunt experimenteren met je eigen ideeën voor herstelactiviteiten. Misschien lukt het jou om binnen het laboratorium activiteiten te ontwikkelen die in de toekomst jouw (betaald of onbetaald) werk worden.

 

Het laboratorium is geïnspireerd op het denken van de filosoof Spinoza die stelde dat activiteit gelukkig maakt.

Er zullen gastlessen worden gegeven door kunstenaars. En door bijzondere professionals (waaronder ervaringsdeskundigen) die er in geslaagd zijn van hun passie hun werk te maken.

 

Iedereen kan deelnemen. Ook als je nog geen plannen hebt voor eigen activiteiten ben je van harte welkom.

Het laboratorium is een veilig plek waar we ervaringen delen, activiteiten ondernemen, en vanuit vertrouwen samenwerken.

Het laboratorium heeft niet de opbouw van een cursus. Je kunt hierdoor aansluiten op een moment dat voor jou goed is.

 

Voor meer informatie en deelname kun je contact opnemen met Bram Vreeswijk: 06-81033723 (wo-do-vrij), bramvre@gmail.com

 

Het ‘Laboratorium’ is onderdeel van het programma van het Herstel-Lab 2021/2022.

Doel van het Herstel-Lab is jou een context te bieden waarin je stappen kunt zetten om verder te komen in het realiseren van je eigen activiteiten en je eigen natuur. Dit kan leiden tot (betaald) werk of een vorm van ervaringsdeskundig ondernemerschap, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat er voor jou nieuwe kansen ontstaan om dat te doen wat jij waardevol vindt.

 

Zie https://ervaringswijzer.nl/herstel-lab/

 

 

 

 

 

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod