Vraag / opmerking
Groepen 

Herstellab

gratis
Waar

Keizersgracht 252

Wanneer

Dinsdagen 15.00, eens in de twee weken

Voor wie

Iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn herstel en ervaringsdeskundigheid

Aangeboden door SCIP / Regenboog

Herstel-Lab

 

ervaringen – gesprekken – beweging – schrijven – meditatie – tekeningen – filosofie – poëzie – dans

 

Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden. Uitgangspunt voor het Herstel-Lab is dat een houding van onderzoek op zichzelf al herstelbevorderend is. Onderzoek naar jezelf (zelfonderzoek), maar ook onderzoek door ervaringen met anderen te delen (gezamenlijk onderzoek).

In het Herstel-Lab ontwikkelen we werkvormen waarmee we gezamenlijk onderzoek naar herstel doen. Werkvormen waar binnen gedachten, ervaringen en gevoelens veilig gedeeld kunnen worden.

 

Een werkvorm kan van alles zijn; een bijeenkomst waar over een onderwerp in herstel wordt gesproken, een leesgroep, een serie bijeenkomsten waarin gedanst wordt en over lichamelijke ervaringen wordt gesproken, een vorm van muzisch (kunstzinnig) werken, een wandeling met een thema, een meditatiegroep, of iets heel anders waar we nog nooit aan gedacht hebben…

Als jij een idee hebt voor een herstelondersteunende werkvorm die je zou willen realiseren kun je dit bij het Herstel-Lab inbrengen.

 

We hebben eens in de twee weken een bijeenkomst van het Herstel-Lab; dinsdagen 15.00-17.00, Keizersgracht 252 (tuinkamer). Bij deze bijeenkomsten spreken we over herstel, nodigen we gasten uit en experimenteren we met werkvormen. Je kunt je opgeven bij Bram Vreeswijk: bvreeswijk@deregenboog.org , 06-81033723.

Daarnaast organiseren we diverse activiteiten op verschillende locaties in de stad. Voor meer informatie zie: ervaringswijzer.nl/herstellab.

 

Bram Vreeswijk is ervaringsdeskundige in herstel van alcoholisme en angstproblemen. Hij studeerde Culturele Antropologie (cum laude) en werkte als kunstenaar met video en dans.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Gaat door in Coronatijd

Een overzicht van herstelactiviteiten die in ieder geval doorgaan tijdens de Coronatijd. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod