Vraag / opmerking
Cursussen 

Het brein als boom

Regenboog vrijwilligers gratis, Bezitters van de Stadspas €5, Daarbuiten €10 per keer.
Waar

SCIP, keizersgracht 252

Wanneer

Om de week van 14u tot 16u vanaf donderdag 5 november tot en met mei

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door SCIP

Het brein als boom

Herstel als balans tussen wortel en tak

We kunnen veel leren van de patronen uit de natuur. Zo fascineerde mij de symmetrie die is waar te nemen bij zowel de wortels als de takken in de kruin van de boom en hoe dit overeenkomt met de twee hersenhelften van ons brein. Voor mij is dit een waardevol model geworden die mij helpt bij het vinden van persoonlijke psychische balans.

We vertrekken vanuit een aantal fundamentele begrippen die nader zullen worden toegelicht. Aan de hand van deze begrippen zal er op interactieve wijze invulling worden gegeven aan de betekenis van het boom model die voor ieder individueel anders kan zijn.

De cursus loopt om de week van 14u tot 16u vanaf donderdag 5 november tot en met mei. met uitzondering van vakantie weken en feestdagen. Dit vindt onder begeleiding van Eddo Rats plaats. We komen bij elkaar in de tuinkamer van de Kiezersgracht 252 te Amsterdam Maximaal 8 deelnemers.

Kosten: Regenboog vrijwilligers gratis, Bezitters van de Stadspas €5, Daarbuiten €10 per keer.

Opgeven: Eddo Rats eddo@ervaringswijzer.nl  0644809135

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod