Contact
Honest Open Proud (HOP) training bij THUIS
Cursussen 

Honest Open Proud (HOP) training bij THUIS

gratis
Waar

THUIS, Mt. Lincolnweg 11

Wanneer

Donderdag 4, 11, 18 en 25 april 2024, 13.30 uur tot 16.30 uur

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Leger des Heils

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is.

 

WIL JIJ WETEN HOE JE DIT GOED ONDERBOUD KUNT DOEN?

Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots. HOP stelt de persoon voorop. Kortom, jij gaat zelf aan de slag met het keuzeproces van open zijn over je psychische uitdagingen. Dat doe je met een methode die je helpt alle voors en tegens af te wegen die je tegenkomt. Zo bepaal je een strategie waarmee jij je ervaringen naar buiten brengt op een manier die bij jou past. Als dát is wat je hebt besloten natuurlijk

 

VOOR WIE?

Klaar om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten te (h)erkennen? Dan kan HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Met HOP onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt make

 

HOP IN HET KORT

  • Ondersteunende internationaal effectief bewezen methode
  • Ontwikkeld door professionals met psychische klachten
  • Groepsprogramma: uitwisseling is belangrijk
  • Begeleid door getrainde ervaringsdeskundige professionals
  • Actieve deelnemershouding is vereist

 

WANNEER?

  • 4, 11, 18 en 25 april 2024, 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

WAAR?

  • THUIS Leger des Heils. MT. Lincolnweg 11, Amsterdam

 

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil jij je aanmelden?

Doe dit via clientzaken@legerdesheils.nl

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod