Contact
Informatie trefpunt
Individuele ondersteuning Inloop 

Informatie trefpunt

Gratis
Waar

Valeriusstraat 180 Amsterdam

Wanneer

Wekelijks op woensdag van 10.30 tot 12.30 uur

Voor wie

Buurtbewoners

Aangeboden door VITA Valerius

Buurtbewoners vinden support bij elkaar en bij de begeleiders van VITA Valerius.

Er wordt ingespeeld op persoonlijke behoeften van mensen die met vragen naar het trefpunt komen. De vragen worden door beroepsmensen beantwoordt.
Zo had een bezoeker een ander medicijn gekregen voor haar klachten waar ze slecht op reageerde. Bij VITA Valerius kon zij gratis in gesprek met een onafhankelijke apotheker die haar uitleg gaf over de werking van het nieuwe medicijn en het verschil met haar oude medicijn. Oorspronkelijk was de stap naar haar apotheek te groot, maar door de vraag bij het trefpunt neer te leggen werd haar zelfvertrouwen vergroot.

Gehoor vinden en eigen regie behouden is belangrijk en VITA Valerius kan net het duwtje in de rug zijn wat nodig is om verdere stappen te ondernemen.

VITA Valerius brengt beroepskrachten en buurtgenoten bij elkaar. Informatieve gesprekken over diverse onderwerpen m.b.t. zorg en welzijn onder het genot van koffie en thee.

Op de website van VITA Valerius www.vitavalerius.nl wordt de agenda weergegeven.
U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.
Meer weten? Kom gewoon eens binnen.
Contactpersoon is Henny Luchies 020 -6790797

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod