Contact
Cursussen 

Kennismaken met Herstel voor Naasten

Gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste RIngdijkstraat 5a

Wanneer

Dinsdag 13 septemer t/m 11 oktober, van 18.30 – 20.30 uur

Voor wie

Naasten van dierbaren die bij HVO-Querido of in Amsterdam en omgeving wonen

Aangeboden door HVO-Querido
Samen met Herstelbureau

Ben jij, als naaste op zoek naar een manier om zelf iets te doen aan je herstel en ben je benieuwd hoe anderen daar mee bezig zijn?
Dan nodigen we je graag uit voor de training Kennismaken met Herstel die start vanaf:
Dinsdag 22 maart t/m 19 april 2022, van 18.30 – 20.30 uur

“Pas toen ik besefte dat er van mij heel wat gevraagd werd en niet alleen meer kon handelen vanuit mijn automatische piloot, werd ik bewust van mijn kwetsbaarheden. In deze fase realiseerde ik me dat ik mij op een weg bevond van groei/herstel. Ik ging beter voor mezelf zorgen en vond een vorm om anders met mijn dierbare om te gaan, wat veel meer aansloot. Toen ik daar meer over deelde in een groep, maakte me dat sterker en bewuster van mijn rol. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me beter ben gaan voelen, dingen sneller bij mezelf herkende en dat ik naar mijn dierbare geduldiger werd en dat we veel meer ontspannen met elkaar konden communiceren.”

Beschrijving
Herstel gaat over het zelf vormgeven aan je leven door op je eigen keuzes te maken, je eigen pad te vinden en je leven (weer) in eigen hand te nemen. Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om samen met andere te praten over herstel. Hoe gaan zij om met hun kwetsbaarheden? Wat voor invloed heeft dat op hun dagelijkse leven? Welke tips hebben anderen en welke tips heb je misschien zelf?
Deze training bestaat uit 5 bijeenkomsten. De groep bestaat uit 6-8 naasten en komt 5 weken achter elkaar bij elkaar. Iedere bijeenkomst duurt maximaal twee uur.

De volgende thema’s komen aan bod:
1. Kennismaken met elkaar en met het begrip herstel.
2. Waar heb je steun aan?
3. Wat zijn je valkuilen?
4. De rol van hulpverlening/vrienden/jouw dierbare en jouw naasten bij je herstel
5. Hoe nu verder?

Voor wie:
Naasten van dierbaren die bij HVO-Querido of in Amsterdam en omgeving wonen die kennis willen maken met het begrip herstel, willen onderzoeken wat dat voor hun dagelijkse leven kan betekenen en hier met anderen over van gedachte willen wisselen.

Door wie:
Twee trainers van het Herstelbureau van HVO-Querido begeleiden de training. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om een herstelproces door te maken en hebben ruime ervaring in het ondersteunen van herstelprocessen bij anderen.
Aan deze training is geen huiswerk of leeswerk verbonden.
Aanmelden of vragen?
Mocht je vragen hebben of wil je je aanmelden? Dat kan via de blauwe button ‘aanmelden’

Locatie:
Herstelbureau van HVO – Querido
Eerste Ringdijkstraat 5A, 1097 BC Amsterdam
Tel: 020-2195169

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod