Contact
Groepen 

Leesgroep Zen

pay what you canb
Waar

Keizersgracht 252

Wanneer

vanaf 26 september om de week op maandagavond van 19.00 – 20.30

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Ervaringswijzer
Samen met Stichting Perceval

Stichting Perceval

Stichting Perceval organiseert in samenwerking met Ervaringswijzer een filosofie leesgroep over de roman:

“Zen en de kunst van het motoronderhoud”

Wil je deelnemen aan deze groep die gaat over verbinding en waarden naar aanleiding van een beroemde filosofische roman?
We organiseren vanaf dinsdag 26 september een twee-wekelijkse leesgroep over dit boek en de auteur en ervaringsdeskundige Robert
M. Pirsig. Bij elke bijeenkomst bespreken we een stuk uit het boek dat de deelnemers van tevoren lezen. We gaan in acht bijeenkomsten het
boek doornemen en bespreken wat de betekenis ervan is. Je ontvangt kopieën van de stukken die we samen lezen. Het is niet
noodzakelijk om het boek te hebben.

Waardenonderzoek
Dat is het hoofdthema in de romans van Schrijver Robert M. Pirsig. De hoofdpersoon probeert een definitie te vinden van het begrip kwaliteit. Het is het relaas van een reis per motor van de hoofdpersoon samen met zijn zoon waarin hij fundamentele levensvragen behandelt.

Eddo Rats heeft de romans van Pirsig de afgelopen dertig jaar bestudeerd er er tien jaar geleden zijn, tot nu toe bestendige, herstel
mee gerealiseerd. Hij zal je op basis van zijn ervaringen meenemen op de filosofische motorvakantie.

De leesgroep vindt plaats op dinsdagavonden van 19.00 – 20.30 op de Keizersgracht 252 in Amsterdam.
De eerste bijeenkomst is op 26 september en we komen om de week bij elkaar (oneven weken).

www.stichtingperceval.nl www.ervaringswijzer.nl
Kosten: pay what you want/can
Interesse? Info@stichtingperceval.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod