Vraag / opmerking
Groepen 

Lotgenotencontact bij angstklachten

Vijf bijeenkomsten: € 25 voor donateurs ADF, anders € 50
Waar

Buurtcentrum De Witte Boei

Wanneer

Dinsdagavond 19.30 - 21.30 uur (maandelijks), Start op 18 september 2018

Voor wie

Mensen met angstklachten (permanente stress, piekeren, paniek)

Aangeboden door Angst, Dwang en Fobie stichting

Op dinsdag 18 september 2018 start de Angst, Dwang en Fobie stichting met een lotgenotengroep voor mensen met angstklachten. De ADF stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- en/of dwangklachten kunnen praten over hun ervaring.
Er wordt niet veel gepraat over leven met een angststoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er wel meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten om moeten gaan.
In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angststoornis. U kunt hierbij denken aan: eindeloos piekeren, paniekaanvallen en hyperventilatie, permanente stress/onrust/bang zijn, sociale angst of een specifieke fobie. Alle deelnemers hebben in meer of mindere mate angstklachten, en hierover praten zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. De groep wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen.
Aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod