Contact
Groepen 

Meedoen in Zuid

Gratis
Waar

Roelof Hartplein 2A

Wanneer

Wekelijks op donderdag van 13.00 -15.30 uur

Voor wie

Bewoners van stadsdeel Zuid die actiever willen worden in hun eigen buurt

Aangeboden door Actenz

 

  • Je wilt actief worden als vrijwilliger, maar weet niet goed hoe het te organiseren?
  • Je wilt je graag nuttig maken, maar weet niet op welke manier?
  • Je hebt interesse in een cursus, maar bent niet op de hoogte van het aanbod?

Dit zijn slechts enkele van de redenen, om deel te nemen aan de groep “Meedoen in Zuid”. De groep biedt je de kans om nieuwe mogelijkheden te leren kennen, je bewust te worden van je eigen kwaliteiten en actief te worden in jouw woonomgeving en daarbuiten.

Werkwijze
Elke deelnemer krijgt een individueel gesprek waarin wensen in kaart worden gebracht. Dit kunnen wensen zijn op het gebied van vrijwilligerswerk, burenhulp, zinvolle bezigheden, cursussen, etc. Tijdens de bijeenkomsten zet je, zowel individueel als samen met andere deelnemers jouw mogelijkheden en kwaliteiten op een rij.

Met het eigen plan op zak onderzoek je samen met andere deelnemers welke mogelijkheden er zijn om mee te doen in Amsterdam Zuid. Door het bezoeken van diverse activiteiten en projecten in de wijk krijg je hier meer zicht op. Je ontvangt begeleiding op maat om ‘de daad bij het woord te voegen’ en een start te maken.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod