Vraag / opmerking
Gaat door in Coronatijd Cursussen Groepen Inloop 

Online Meets bij Enik Recovery College

Gratis
Waar

Online Meets

Wanneer

Verschillende tijden

Voor wie

Zie tekst

Aangeboden door Enik Recovery College

Bij Enik Recovery College kom je om te leren
Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel. Een Recovery College heeft zijn oorsprong in de VS en Engeland en blijkt een krachtige formule. Het idee is dat deelnemers zich beter leren ontwikkelen binnen een omgeving met mensen met gelijksoortige ervaringen – zonder artsen en hulpverleners. Uniek aan Enik is dat het voor 100% wordt gerund door ervaringsgenoten (peers).

Het Enik Recovery College biedt in deze tijd online cursussen en inloop aan. Deze Online Meets zijn voor iedereen toegankelijk en kosteloos.
Online Meets bestaan momenteel uit diverse onderdelen:

  • De Online Connect
  • Online schrijven naar verbinding
  • Online geef je herstel kleur
  • Online meditatie

Aan onze online meet(ing)s kun je gewoon thuis achter je pc, laptop of smartphone deelnemen, via Hangouts Meet.
Voor een rustige meeting is het aantal deelnemers beperkt (max. 6 tot 8).

Kijk op https://www.enikrecoverycollege.nl/online-meets wat je kunt doen.
Je kunt je daar ook aanmelden.

 

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Gaat door in Coronatijd

Een overzicht van herstelactiviteiten die in ieder geval doorgaan tijdens de Coronatijd. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod