Vraag / opmerking
Online Activiteiten Cursussen 

Portfolio Training “Kracht zien in Levenservaringen”

gratis
Waar

online (als de maatregelen het toelaten: SCIP – Keizersgracht 252, 1016 EV AMSTERDAM)

Wanneer

Introductieles: vrijdag 19 maart 15.00 – 16.30 uur, v.a. medio april vier vrijdagen van15.00-17.00 uur

Voor wie

mensen in herstel

Aangeboden door SCIP

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, werk en in het dagelijks leven. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je er mee en hoe overtuig je anderen ervan dat je ervaringen van waarde zijn? In de portfolio-training kijk je naar jezelf. Je benoemt je ervaringen en bekijkt de kwaliteiten ervan, voor jezelf en voor anderen. Je zult merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen er door groeit. BIj voldoende belangstelling volgt aansluitend een cv-training waarin je jouw waarde benoemt voor een werkgever.

 

Resultaten
Na afloop heb je een portfolio. Dat geeft jezelf en anderen inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden – Je leert de kracht en waarde zien van de ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt – Je hebt meer visie op jouw eigen toekomst.

Wat we doen
Er zijn vier bijeenkomsten waarin je je portfolio maakt. Dat doe je aan de hand van opdrachten, gesprekken met andere cursisten, geleide meditaties en andere werkvormen.

Kosten
Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend.

Voorwaarden voor deelname
– Je bent bereid om met anderen samen te werken
– Je bent bereid je in te zetten om tot resultaten te komen.

Aangeboden door: Daan Neleman, Paul de Ridder en Hanne van Noordt

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod