Contact
Cursussen 

Realiseer je eigen natuur

Gratis
Waar

SCIP Keizersgracht 252

Wanneer

Vrijdagmiddagen 14.00-16.30, 8/15/22/29 april, 6 mei, 3/10/17/24 juni 2022

Voor wie

Iedereen in herstel

Aangeboden door SCIP/de Regenbooggroep

Herstelcursus geïnspireerd door de filosoof Spinoza. Verkenning van wie je in wezen bent, je mogelijkheden en je beperkingen. Volgens Spinoza is activiteit de manier om een gelukkig leven te leiden. Op welke gebieden van je leven ben jij actief? En op welke gebieden ben je passief? Hoe reguleer je jezelf in relatie tot je omgeving?

We werken met korte teksten van Spinoza, gespreksvormen, schrijfopdrachten en creatieve opdrachten. Breng je situatie in kaart (o.a. met betrekking tot betaald werk) en maak een plan om je situatie te verbeteren.

 

Voor meer informatie en deelname kun je de blauwe button ‘aanmelden’  gebruiken of contact opnemen met Bram Vreeswijk: 06-81033723 (wo-do-vrij).

 

De Herstelcursus ‘Realiseer je eigen natuur’ is onderdeel van het programma van het Herstel-Lab 2021/2022.

Doel van het Herstel-Lab is jou een context te bieden waarin je stappen kunt zetten om verder te komen in het realiseren van je eigen activiteiten en je eigen natuur. Dit kan leiden tot (betaald) werk of een vorm van ervaringsdeskundig ondernemerschap, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat er voor jou nieuwe kansen ontstaan om dat te doen wat jij waardevol vindt.

 

Zie https://ervaringswijzer.nl/herstel-lab/

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod