Vraag / opmerking
Cursussen 

Start nieuwe WRAP training: Plan je leven goed!

gratis
Waar

Buurtcentrum de Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2

Wanneer

8 vrijdagmiddagen van 14.30-16.30 uur, 7 februari t/m 27 maart

Voor wie

Iedereen die wil werken aan herstel

Aangeboden door Pit & Co

Start nieuwe WRAP training: Plan je leven goed!

Na een moeilijke periode het evenwicht in het leven terug vinden is niet altijd gemakkelijk. WRAP is een training die daarbij kan helpen. Inmiddels hebben duizenden mensen over de hele wereld dat ervaren. Omdat inspiratie en moed van anderen nodig kunnen zijn om zelf deze zoektocht aan te gaan, maken we een WRAP met ondersteuning van ervaringsdeskundigen en in een groep met mensen die ook op zoek zijn naar een goed gevoel en grip op het leven.

WRAP kijkt naar krachten in plaats van klachten en helpt levenswensen te realiseren. Grip op allerlei onverwachte zaken en gevoelens krijgen betekent minder snel uit evenwicht raken en dat zorgt voor een toename van welbevinden. In deze training van 8 bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen behandeld. Uiteindelijk maakt u een persoonlijk plan voor het verkrijgen en behouden van balans en regie over uw leven.

Door ervaringswerkers Milou & Marjan

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod