Contact
Individuele ondersteuning 

Switch-event

Gratis
Waar

Tolhuistuin, IJpromenade 2

Wanneer

10 november 2022, 10.00 – 12.30 uur of 13.00 – 15.30 uur

Voor wie

Verloopt je herstelproces voorspoedig en overweeg je (weer) aan het werk te gaan? of wil jij je oriënteren op opleiding, trainingen en cursussen?

Aangeboden door Gemeente Amsterdam

Verloopt je herstelproces voorspoedig en overweeg je (weer) aan het werk te gaan? of wil jij je oriënteren op opleiding, trainingen en cursussen?

Kom naar het Switch event en ontdek welke mogelijkheden er zijn! Er is werk genoeg. Ook voor jou.

Switch: een unieke kans voor (om)scholing.
Als klant van Werk, Participatie en Inkomen (WPI) of UWV kunt u een opleiding volgen die u niet zelf hoeft te betalen.

• Is er werk dat u leuk vindt, maar mist u daarvoor de opleiding?
• Wilt u iets anders doen, maar weet u niet waar te beginnen?
• Wilt u ontdekken wat bij u past?

Kom dan donderdag 10 november naar (om)scholingsbeurs Switch! Uw klantbegeleider kan met u meekomen. U kunt gebruik maken van gratis kinderopvang voor 1 kind. Geef dit op bij uw aanmelding.

Waarom mag u deze dag niet missen?

Op deze dag staan u en uw toekomst centraal. U kunt een gerichte opleidingsrichting vinden voor een beroep met toekomst, uw talent ontdekken of uw taalvaardigheden verbeteren. Er zijn geen kosten voor u voor de (om)scholing die we aanbieden.
Wilt u weten hoe een werkdag er uitziet na uw opleiding of leerwerk traject?
Praat eens met een van de professionals. Uit elke branche zijn er mensen aanwezig. Zij vertellen graag meer over hun aanbod.

Heeft u vragen? Dan is dit de kans om ze te stellen. Elke branche heeft een eigen ‘plein’. Op elk plein zijn meerdere (om)scholers aanwezig. Zij gaan graag met u in gesprek.

Meld u aan met de blauwe knop ‘aanmelden’.

Switch wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam samen met UWV, het Werkgeversservicepunt Groot-
Amsterdam en het Regionaal Werk Centrum Groot-Amsterdam.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod