Contact
Cursussen 

Verlies en Verlangen

gratis
Waar

De Ark, ingang: Bannebuikslootlaan 63c

Wanneer

6 maandagen: 27 september, 4, 11, 25 oktober, 1 en 8 november van 14.00-16.00 uur

Voor wie

Een ieder die behoefte heeft aan deze groep

Aangeboden door Pit&Co

Verlies en Verlangen

Een cursus over verlies en het vinden van perspectief

Een cursus over rouw en verliesverwerking, die voortkomt uit alles wat je kunt kwijtraken door een psychische ziekte en/of door een verslaving: gezondheid, zelfbeeld, toekomstperspectief, werk of contacten. En misschien ook: rouw over het verlies van een geliefde.

Soms laten ze ons niet los: pijnlijke ervaringen en herinneringen van vroeger. De dromen en wensen die niet uitkomen. Het verlies van een dierbare.

Hoe verwerk je dat? En hoe kun je het leven dan waarde en inhoud geven? In de cursus komt aan de orde: leven met de ervaring van verlies, behoefte aan steun, vasthouden en loslaten, zingeving en herstel, innerlijke ruimte, verlangen en toekomst zien. We werken aan de hand van een theoretisch model.

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor je eigen verhaal. De cursus biedt je een zoektocht naar wat je kracht en inspiratie geeft. Wat jou verder helpt in je leven. Er is ruimte om ervaringen te delen. Wat je niet wilt delen, houd je voor jezelf. Die ruimte is er ook. Er is groepswerk en er zijn persoonlijke opdrachten. We werken met afbeeldingen, verhalen, kunst en muziek.

 

Voor wie: Een ieder die behoefte heeft aan deze groep.

Er is plaats voor 8 deelnemers. Deelname na kennismakingsgesprek.

 

Er zijn zes bijeenkomsten op maandagmiddag van 14.00-16.00 uur

Data: 27 september, 4, 11, 25 oktober, 1, 8 november 2021 (let op: tijdens de herfstvakantie is er geen bijeenkomst).

Plaats: De Ark, ingang: Bannebuikslootlaan 63c, 1034 AA Amsterdam-Noord

 

 

Info en aanmelden bij: Gerson Gilhuis (geestelijk verzorger),

gerson.gilhuis@arkin.nl of 06 – 29 55 55 20

Frédérique Wessel (ervaringswerker),

frederique.wessel@mentrum.nl of 06 – 11 53 16 95

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod