Contact
Voluit Leven
Cursussen 

Voluit Leven

gratis
Waar

Amstelmere Laan v/d Helende Meesters 433 Amstelveen

Wanneer

Start donderdag 16 mei 2024 10:00 - 12:00 uur

Voor wie

mensen met uiteenlopende klachten zoals: gespannenheid, angst of vermoeidheid. Maar ook pijn, verslaving, een gevoel van leegte of zelfkritiek kunnen wijzen op stress.

Aangeboden door Prezens

Wat we gaan doen?

De cursus geeft handreikingen om die stress hanteerbaar te maken en meer te genieten van het leven. Of, zoals psycholoog Belinda Kersten het zegt: ‘U kunt verrassend veel energie terugkrijgen door vervelende gedachten en problemen echt onder ogen te zien. Mensen zeggen meestal dat ze gelukkig willen worden en dat geluk de afwezigheid is van problemen. Maar moeilijkheden, inclusief psychische klachten zoals angst, een leeg gevoel of vermoeidheid, horen soms bij het leven en zijn niet allemaal direct oplosbaar. Door dat te accepteren ontstaat ruimte’.

In onze cursus maken we dat duidelijk door te werken met oefeningen en metaforen: wat doet u bijvoorbeeld als een vervelende gast op uw feest krijgt, gaat u dan alle energie steken in u ergeren, hem wegjagen of kunt u hem laten blijven en het evengoed leuk hebben?

De cursus is gratis en u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. U schaft zelf het cursusboek aan (plm. 30 euro).

Waar?

GGZ inGeest locatie Amstelmere
Laan v/d Helende Meesters 433
1186 DL Amstelveen

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod