Vraag / opmerking
Individuele ondersteuning 

Werken in de Keuken of Administratie

Geen kosten (wel indicatie nodig)
Waar

Clubhuis Noord, Crabschuytstraat 132 Amsterdam

Wanneer

Maandags tot vrijdags 08:30 – 17:00, Zondags 10:00 – 16:00.
Dinsdag, woensdag en donderdag ook avonds samen dineren tot 20:00.

Voor wie

Mensen met een psychiatrische achtergrond

Aangeboden door Clubhuis Noord (Cordaan)

Clubhuis Noord speelt met succes in op de gevolgen van psychische aandoeningen. We zijn in 2017 verhuist naar een gloednieuw pand op de Crabschuytstraat 136, met de overtuiging dat mensen met een psychische aandoening actieve deelnemers kunnen zijn aan het herstel van zichzelf en van elkaar. Elke week komen er meer leden binnen om hun talenten aan te dragen, nieuwe vaardigheden te leren, kansen te benutten en nieuwe vriendschappen te smeden.

Clubhuis Noord creëert een werkcultuur die levens transformeert. Onze leden werken samen met personeel aan werkgelegenheid, educatie en welzijnsprogramma’s. Ze voeren alle activiteiten samen uit, waaronder belangenbehartiging, administratieve ondersteuning, onderhoud van gebouwen en voedselbereiding die onze gemeenschap draaiende houden. Leden hebben een baan, studeren af op een school, ontwikkelen sociale netwerken en ervaren minder ziekenhuisopnames en verbeteren de algehele gezondheid. Verhoogde zingeving, doelen stellen en behalen, en stabiliteit volgen hierdoor onvermijdelijk.

Clubhuis Noord hoort bij een internationale community van honderden vergelijkbare programma’s in 34 landen die jaarlijks meer dan 100.000 mensen van dienst zijn. Met al deze Clubhuizen over de gehele wereld houden we zeer nauw contact en leren wij van elkaar.

Werken in de Keukenunit: Alle activiteiten in de keukenunit worden samen uitgevoerd door leden en stafleden, naast elkaar. De keukenunit zorgt voor één op één ondersteuning voor elkaar, maar ook in groepsverband. Dit is de ideale unit voor mensen die graag in een dienstbare, industriële omgeving willen werken, waarbij je een drukke, volledig operationele keuken en bar draait. Je zorgt voor een voedzame lunch, koffie en thee, en snacks. Ook kun je drie avonden in de week een avondmaaltijd voor een grote groep leden voorbereiden. Tussendoor houden we de keuken schoon.

Werken bij de Administratie-unit: De activiteiten in de administratie unit worden gezamenlijk gedaan door leden en stafleden door elkaar heen. We werken samen met elkaar, naast elkaar, één op één maar ook in groepsverband. Dit is dé unit waarbij je je kwaliteiten kunt inzetten om de smeerolie te zijn in de machine van het Clubhuis. Je zorgt ervoor dat iedereen voorbereid aan het werk kan gaan. Je verzorgt dagelijkse taken zoals de balie, een agenda voorbereiden, de lunchkaart maken, statistieken bijhouden, de website en social media van content voorzien, foto’s maken, kasbeheer en PR materiaal verzorgen. Deze unit past bij jou omdat je graag met computers werkt, of omdat je graag mensen van dienst bent, of omdat je graag ervaring wilt opdoen in een kantoor-achtige setting.

Bezoek www.clubhuisnoord.nl of onze Facebook ‘Clubhuis Noord’ voor meer informatie.
Of bel naar 020 886 886 8.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Gaat door in Coronatijd

Een overzicht van herstelactiviteiten die in ieder geval doorgaan tijdens de Coronatijd. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod