Contact
Cursussen 

Workshop: De weg naar zelfverzekerdheid Van ‘Worden’ naar ‘Zijn’

Gratis
Waar

SCIP, Tuinkamer, Keizersgracht 252

Wanneer

vrijdag 21 oktober van 11 tot 13.30

Voor wie

iedereen die wil groeien in zijn kwaliteiten

Aangeboden door Ervaringswijzer

Zelfverzekerdheid is een belangrijke eigenschap om te slagen in het leven. Een WC tegelwijsheid is wel: ‘Brutalen hebben de halve wereld’. Maar wat nu als je minder zeker bent van jezelf? Het team van Ervaringswijzer liet haar licht schijnen op deze vraag en maakte hier een workshop over.

We beginnen bij de onbewuste boodschappen die we binnenkrijgen vanuit onze cultuur, zoals de druk om te presteren. Wie je bent wordt dan afhankelijk gemaakt van wat je kan. Je moet iets ‘worden’. Daarna duiken we in de filosofie en laten de stoïcijnse filosoof Epictetus aan het woord. Hij waarschuwde tweeduizend jaar geleden al voor het je afhankelijk maken van uiterlijke waarden zoals prestaties.

 

Vervolgens gaan we meer psychologisch aan de slag en oefenen met innerlijke waarden zoals tevredenheid. Het zwaartepunt van je identiteit komt dan meer te liggen op je ‘zijn’; ben je met je prestaties wel een leuk mens voor anderen en jezelf? Tot slot onderzoeken we dit thema verder vanuit onze ervaringsdeskundigheid. Jij kunt hier tijdens de workshop een belangrijke bijdrage aan leveren door het delen van eigen ervaringen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod