Contact
Cursussen 

Workshop Verantwoordelijk in balans

Gratis
Waar

Zie omschrijving

Wanneer

3, 11 en 19 mei 2023 van 10.30-12.30 uur

Voor wie

Vrijwilligers en mensen die het moeilijk vinden verantwoordelijkheid te nemen en hen die teveel op zich nemen.

Aangeboden door Ervaringswijzer

Workshop: Verantwoordelijk In Balans
Rekening houden met anderen én jezelf

 

Na deze workshop kun je beter beoordelen welke verantwoordelijkheden je wel en niet op je zou willen nemen in bepaalde situaties. We bespreken dit aan de hand van een vuistregel afkomstig uit onderzoek naar wijsheid. We gaan dit beoefenen met een rollenspel.

 

Tijdinvestering: één bijeenkomst van twee uur

Waar en wanneer: Kies een van de locaties:
Centrum: woensdag 3 mei – tuinkamer Keizersgracht 252 10.30 – 12.30
Noord: donderdag 11 mei – lunchruimte Distelweg 85
10.30 – 12.30
West: vrijdag 19 mei – vergaderzaal Cornelis Dirkszstraat 27-3hoog
10.30 – 12.30

Aanmelden: herman@ervaringswijzer.nl

Kosten: geen

Meer info: ervaringswijzer.nl/activiteiten/workshops/SterkInWerk

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod