Contact
Cursussen 

WRAP cursus, verplaatst naar april!

Gratis
Waar

Hoogte Kadijk 61hs, Amsterdam

Wanneer

data: 12, 19, 26 april en 3,10, 17, 24 mei. Tijd: 18.30 tot 21.00

Voor wie

In eerste instantie leden van de brouwerij, maar wij stellen de groep ook graag open voor andere geïnteresseerden die willen werken aan hun herstel.

Aangeboden door Centrum de Brouwerij

Deze WRAP cursus wordt gegeven door Angèle de Jong en Floris Broekhuizen.

De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Je gaat in de cursus aan de slag met dingen die goed voor je zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30: inloop
18 uur: samen soep met hapje eten erbij
18.30 uur: start bijeenkomst
21 uur: afsluiting.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod

Herstelcentra

Hier vindt je allerlei centra waar je aan je herstel kan werken. Zoals herstelwerkplaats, herstelschool, herstelbureau, herstelcollege.

Bekijk aanbod