Contact
Online Activiteiten Cursussen 

Hersteltraining met thema’s uit de WRAP (online)

Gratis
Waar

Online via MSteams

Wanneer

5 bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 13.00-14.30 uur, start: 19 april

Voor wie

iedereen

Aangeboden door PIt & Co

Hersteltraining met thema’s uit de WRAP (online)

Deze tijd vraagt om nieuwe manieren om je zelfinzicht en bewustzijn over wat je allemaal kunt doen om je goed te voelen, te vergroten. Peer support, uitwisseling met anderen die in soortgelijke omstandigheden zitten, kan hierbij een ondersteunend en inspirerend zijn. Op basis van thema’s uit de WRAP starten er een online 5 bijeenkomsten op de dinsdagmiddag. Deze bijeenkomsten bieden ruimte om de eerste verkenning naar het vergroten van je welbevinden in te zetten.

Kracht

De bijeenkomsten richten zich op kracht in plaats van klacht door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat jou goed doet.

Groepsgevoel

Werken aan de WRAP online in groepsverband heeft een grote meerwaarde. Samen met elkaar stel je regels op en zo creëer je samen een veilige omgeving. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Samen kom je tot prachtige ideeën, die inpasbaar zijn in je leven. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Onderdelen die aanbod komen;

  • Sleutelbegrippen; hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun
  • Gereedschapskoffer voor een goed gevoel
  • Dagelijks onderhoudsplan
  • Triggers

Na deze online verkenning is het, als de omstandigheden het weer toelaten, mogelijk om een volledige WRAP training bij Pit & Co te volgen waarbij je een certificaat ontvangt.

Wie

Twee ervaringswerkers die WRAP-facilitators zijn: Sija & Marjanne.

Wanneer

Dinsdag van 13:00 u – 14:30 u. Startdatum 19 april, 5 bijeenkomsten.

Waar

Online via MS Teams. Deze applicatie is zeer makkelijk en simpel om te gebruiken op je computer of mobiele telefoon.  De facilitators nemen contact met je op om je daarbij te ondersteunen en helemaal wegwijs te maken.

Aanmelden:

gebruik de blauwe button ‘aanmelden’

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod