Contact
Cursussen 

WRAP Training

Gratis
Waar

Huis van de Buurt centrum Boomsspijker, Recht Boomssloot 52

Wanneer

8 + 1 maandagen van 14.00-16.30 uur: 3/10 t/m 21/11 (Terugkomdag wordt gepland in overleg met deelnemers)

Voor wie

iedereen

Aangeboden door Pit&Co

WRAP Training     

Wat is WRAP?

WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan en is een persoonlijk plan voor herstel dat in Amerika door Mary Ellen Copeland, een ervaringsdeskundige, is ontwikkeld. WRAP helpt om weer grip te krijgen op je leven. Samen met anderen cursisten ga je stap voor stap aan de slag om je WRAP vorm te geven. Bij elke stap worden ideeën uitgewisseld. Pit & Co bied de WRAP aan in een groep van 8-10 mensen, die 8 keer elke week bij elkaar komen. De WRAP groep wordt ondersteund door ervaringsdeskundige facilitators die zelf ook een herstelproces doorgemaakt hebben.

Kracht
De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat een cursist goed doet.

Groepsgevoel
Werken aan de WRAP in groepsverband heeft een grote meerwaarde. Je bedenkt samen wat voor jou nodig is om goed te kunnen werken.  Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Samen kom je tot prachtige ideeën, die inpasbaar zijn in je leven. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Onderdelen van WRAP zijn: Gereedschapskoffer voor een goed gevoel, Dagelijks onderhoud, Triggers en Actieplan, Vroege Waarschuwingstekens en Actieplan,  Signalen van Ontsporing en Actieplan, Crisisplan, Postcrisis Plan

Voor wie?

Als je wilt werken aan jezelf nadat je  bijvoorbeeld een ingrijpende verandering hebt doorgemaakt in je leven. Wanneer vind jij dat het goed gaat met jezelf en hoe zorg je dat het goed blijft gaan?

Start: maandag 3 oktober 2022

Waar: Buurtcentrum De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52, Amsterdam.

Dag: maandag

Tijdstip: 14.00 – 16.30 uur

Facilitators: Milou & Laura

Training bestaat uit 8 + 1 bijeenkomsten: (3/10 – 10/10 – 17/10 – 24/10 – 31/10 – 7/11 – 14/11 – 21/11 (Terugkomdag wordt gepland in overleg met deelnemers)

Meer informatie
www.pit-co.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Online Activiteiten

Een overzicht van herstelactiviteiten die online worden aangeboden. Van een online inloop tot cursussen op het gebied van herstel.

Bekijk aanbod

Ontmoeten

Mogelijkheden om anderen te ontmoeten

Bekijk aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod