Vraag / opmerking
Cursussen 

Wrap – Wellness Recovery Action Plan

op aanvraag
Waar

Centrum Kijkduin, Kijkduinstraat 17, Amsterdam

Wanneer

Maandagen 25 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8, 15 april en 6 mei

Voor wie

Iedereen

Aangeboden door Cordaan

Wellness Recovery Action Plan (WRAP)

Heb je ook vaak het gevoel, dat anderen beter denken te weten hoe je alles moet aanpakken? Of word je soms zo overspoeld door jouw klachten of andere dingen die je belemmeren, dat je er niet toe komt te doen wat je zou willen doen? Misschien is de WRAP dan iets voor jou. De WRAP is een praktische cursus om aan je welbevinden te werken.

De WRAP bestaat uit 7 onderdelen:
* Gereedschapskoffer voor welbevinden
* Plan voor dagelijks onderhoud
* Triggers en actieplan
* Vroege waarschuwingstekens en een actieplan
* Signalen van ontsporing en een actieplan
* Crisisplan
* Plan voor na de crisis

De WRAP wordt ondersteund door 2 ervaringsdeskundigen die zelf ook een WRAP hebben gemaakt. In de WRAP leren we allemaal van elkaar.
De WRAP bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur en zal plaatsvinden op maandagen van 12.30 tot 14.30 uur bij Centrum Kijkduin (Kijkduinstraat 17).

Data: 25 februari, 4, 11,18, 25 maart, 1, 8, 15 april en 6 mei.

De laatste bijeenkomst ontvang je een certificaat.

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Mail of bel naar Odette van der Heijden
(06 11 87 53 39) mail naar ovanderheijden@cordaan.nl

Het WRAP project is een initiatief van Kenniscentrum Phrenos en HEE! (Trimbos instituut) in nauwe samenwerking met Copeland Center uit de VS.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Een belangrijk onderdeel van herstel is persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je aan werken door het volgen van cursussen. In Amsterdam is een breed aanbod beschikbaar, van zelfmanagement tot psycho-educatie, aangeboden door verschillende organisaties in diverse stadsdelen. Bekijk hier het aanbod.

Bekijk aanbod

Groepen

Herstel is een uniek en persoonlijk proces maar dat wil nog niet zeggen dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Meedoen met groepen kan je herstel een behoorlijke boost geven: erkenning, herkenning, begrip, steun en troost kun je krijgen én geven in bijvoorbeeld lotgenoten- en zelfhulpgroepen. Wellicht is er ook een interessante groep in jouw buurt.

Bekijk aanbod

Individuele ondersteuning

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en meedenkt over hoe je je herstel vormgeeft of hoe je bepaalde zaken aan kunt pakken. Een goed begin is het halve werk; individuele ondersteuning kan je net dát zetje geven dat je op weg helpt. Ondersteuning bij eenmalige vragen of ondersteuning voor de langere termijn? Inloop of maatje? Je vind het hier.

Bekijk aanbod

Inloop

"Onder de mensen zijn". "Er even uit zijn". Goede redenen om eens een inloop te bezoeken. In Amsterdam is een mooi aanbod op het gebied van inloop. Kom eens langs voor een kop koffie of thee, een gesprek, mensen te ontmoeten of om mee te doen aan een van de activiteiten.

Bekijk aanbod