Contact
Ervaringsdeskundige Buurtteam
Vacatures 

Ervaringsdeskundige Buurtteam

€ 2.666,- en een maximum van € 3.815,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
Waar

Amsterdam Nieuw West

Wanneer

per direct

Voor wie

Zie omschrijving

Aangeboden door Buurtteam Nieuw West

De Buurtteamorganisatie Nieuw-West
Onze organisatie, de Buurtteamorganisatie Nieuw-West, ondersteunt Amsterdammers om duurzaam hun situatie te verbeteren en zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. We doen dit door een integrale aanpak met aandacht voor alle leefgebieden en vraagstukken. We kijken naar mogelijkheden in de buurt en schakelen specialistische hulp in waar nodig, zoals schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening, (V)EOA, SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden. We stemmen altijd af op de specifieke situatie van de Amsterdammer, dichtbij hun leefwereld. Onze ondersteuning en dienstverlening geven wij vorm op basis van de (samen)werkprincipes van de Amsterdamse Maatwerk Methode.

Toegankelijk voor elke Amsterdammer. Ons doel is om zorg en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid beter vindbaar en laagdrempeliger te maken. Onze buurtteams, bestaande uit professionele hulpverleners met diverse expertises, zijn de spil in de wijk waar alle hulp samenkomt.

Wat ga je doen?
Om de ondersteuning aan Amsterdammers dichtbij en in samenhang te organiseren, zetten wij ervaringsdeskundigheid in verschillende vormen in. In samenwerking met ervaringsdeskundigen houden we oog voor het bouwen aan de relatie, vertrouwen en herstel. Je richt je op het maken van contact vanuit gelijkwaardigheid en verbinding en weet anderen hierin mee te nemen. De Ervaringsdeskundige Buurtteammedewerker ondersteunt de Amsterdammer in het behalen van successen op verschillende leefgebieden. De inzet van ervaringskennis en inzicht vormt hiermee een positieve bijdrage op de geboden ondersteuning waardoor er meer aansluiting ontstaat. Ervaringsdeskundigen zijn vertegenwoordigers van de leefwereld van Amsterdammers in kwetsbare omstandigheden. Zij schakelen tussen rollen als bondgenoot, rolmodel en bruggenbouwer. Daar waar zij ervaren dat de systeemwereld en het functioneren daarvan (nog) leidend is in plaats van de behoeften en/of belangen van de Amsterdammers, signaleren zij dit, of nemen zij initiatieven om dit bij te stellen.

Wat breng jij mee?

 

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Social Work of ervaringsdeskundigheid of een relevante mbo-4 opleiding;
 • Je beschikt over relevante ervaringskennis en weet vanuit deze inzichten Amsterdammers te ondersteunen;
 • Je weet vanuit ervaringsdeskundig perspectief betekenis te geven aan onze kernwaarden; welkom, aansluiten, maatwerk en weet hierdoor naast de Amsterdammer te staan;
 • Je hebt een open, empathische en positieve basishouding;
 • Je bent een verbinder, zowel tussen de Amsterdammer en het buurtteam als tussen buurtteam en samenwerkingspartners;
 • Je neemt initiatieven die aansluiten op behoeften en belangen van Amsterdammers;
 • Je levert een bijdrage in de ontwikkeling van nieuwe en bestaande werkafspraken; met name op het gebied van Ervaringsdeskundigheid in de buurtteamorganisatie;
 • Je weet vanuit zelfreflectie het handelen aan te passen;
 • Je kan omgaan met werkdruk, kan grenzen stellen, maar durft ook te pionieren en risico’s te nemen.
 • Snapt hoe het is om met Amsterdammers van allerlei diverse achtergronden te werken. Is cultuursensitief.
 • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om je agenda aan te passen op de behoefte van de Amsterdammer.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West (onze locaties kun je vinden in het voormalig Slotervaartziekenhuis, midden in Osdorp op de Wolbrantskerkweg, aan De Tourton Bruijnsstraat en aan de Belgiëlaan in Nieuw Sloten) of op de Derkinderenstraat in een leuk, multidisciplinair team!;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 6 met een minimum van € 2.666,- en een maximum van € 3.815,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget welk je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 16% van je brutoloon en je krijgt 26 bovenwettelijke uren o.b.v. fulltime die je kan omzetten in geld;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt;
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig;
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staat.

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken. Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega’s met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Dan kan je terecht bij de Kwartiermaker Ervaringsdeskundigheid, Mirte Bunte via 06 82065849 of m.bunte@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod