Contact
Ervaringswerker II, Assertive Community Treatment
Vacatures 

Ervaringswerker II, Assertive Community Treatment

min €2272,- max. €3863,- bruto op basis van 36 uur. afhankelijk van opleiding en werkervaring
Waar

Amsterdam

Wanneer

per direct

Voor wie

HBO-werk en denkniveau met als aanvulling de opleiding TOED, Howie the Harp of GEO of andere certificaten/diploma's op het gebied van ervaringsdeskundigheid in GGZ en Samenleving

Aangeboden door

Ben jij persoonlijk bekend met de uitdagingen van geestelijke gezondheid en wil je anderen helpen op hun herstelreis? Kom dan ons team versterken! Jouw unieke ervaring als (voormalig) cliënt in de geestelijke gezondheidszorg is van grote waarde. Samen met ons multidisciplinaire ACT-team ga je aan de slag om een omgeving te creëren waarin ervaringsexpertise en herstelgerichte zorg centraal staan.

Wat ga je doen?

Je begeleidt cliënten, in samenwerking met je teamleden, op het gebied van: kennismaking, informeren, vaardigheden-ontwikkeling, rehabilitatie, sociaal netwerk, activiteiten, wonen en belangenbehartiging.

Dit doe je onder andere door:

 • Het bieden van coachen en (herstel) ondersteuning aan cliënten;
 • Samen met je collega herstelgroepen te begeleiden;
 • Voorlichting te geven over herstel, rehabilitatie en herstelondersteunende zorg;
 • Je faciliteert lotgenotencontacten en hebt een verbindende rol tussen cliënt en zijn/haar leefwereld;
 • Perspectief van de client behartigen binnen het multidisciplinaire team;
 • Je bent alert op toepassing herstelondersteunende principes en adviseert, gevraagd en ongevraagd, jouw collega´s;
 • Je hebt als ervaringsdeskundige jouw specifieke rol binnen onze multidisciplinaire overleggen denkt daar mee over herstelondersteunende zorg. Je maakt hierbij de brug naar de doelgroep.

Je werkt ongeveer 4 uur/week voor Pit&Co (Platform voor ervaringsdeskundigen binnen Arkin zie: https://pit-co.nl

Wij bieden jou

Dit is een interessante baan met mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering!

 • Vanuit de CAO GGZ de standaard arbeidsvoorwaarden en een salaris in FWG 35 of 45 (min €2272,- max. €3863,- bruto op basis van 36 uur) afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Een jaarcontract voor 24 – 32 uur met bij wederzijdse tevredenheid een vast contract;
 • Bieden intervisie met ervaringsdeskundigheid, platform voor ervaringsdeskundigen, ruimte voor eigen ontwikkeling en herstelondersteunende zorg;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Voor woon-werkverkeer en dienstreizen een 2e klasse mobiliteitskaart, ook te gebruiken voor OV-fiets;
 • Arkin biedt met 11 specialismen op verschillende locaties ook veel mogelijkheden op langere termijn voor jouw professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Hiervoor hebben we een breed trainingsaanbod en intervisies. Daarnaast wordt er ook in teamverband geschoold over de inzet van ervaringsdeskundigheid;
 • Een meerkeuzesysteem waarbij je brutoloon bijvoorbeeld kunt gebruiken voor extra vakantie-uren, fietsaanschaf en aanvullende reiskostenvergoeding;
 • Voor jouw welzijn een jaarlijks vitaliteitsbudget van maximaal €100,- (bij een vast dienstverband van minimaal 18 uren per week) en een balansbudget van €500,- (naar rato dienstverband) en toegang tot het platform Nrgize voor deelname aan activiteiten zoals bootcamp, yoga en salsa dansen.

Wat breng je mee?

Door jouw ervaringen met de verschillende fasen van herstel in te zetten in het werk, ondersteun je niet alleen cliënten maar geef je ook collega’s inzicht in wat helpt en wat belemmert in dit proces. Je maakt ruimte voor de herstelvisie in het team en de organisatie en ook weet je makkelijk contact te maken en aan te sluiten bij cliënten, zodat ze hun verhaal kunnen doen.

Verder ontvangen we graag jouw sollicitatie wanneer jij:

 • HBO-werk en denkniveau met als aanvulling de opleiding TOED, Howie the Harp of GEO of andere certificaten/diploma’s op het gebied van ervaringsdeskundigheid in GGZ en Samenleving;
 • Optioneel; Beschikken over een HBO opleiding als in GGZ Agoog, SPH oid. Indien je daarover beschikt, zou je als Zorgprofessional met Ervaringsdeskundigheid (ZME) kunnen worden ingezet met bijpassende functiewaardering;
 • Wanneer geen beschikking over een HBO opleiding, openstaan om HBO opleiding ervaringsdeskundige te volgen (de tweejarige Associated Degree Ervaringsdeskundige in de Zorg);
 • Kennis hebt van de theorieën omtrent herstel-ondersteunende zorg en rehabilitatieprocessen;
 • Minimaal 1 jaar jouw ervaring hebt toegepast in de GGZ;
 • Kennis van en ervaring hebt met het Wellness Recovery Action Plan (WRAP) of de bereidheid hebben de training tot facilitator te volgen.

Werken bij Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam

ACT (Assertive Community Treatment)
Wij zijn een dynamisch, bevlogen en enthousiast team die de beste cliëntenzorg voorop heeft staan. Werken met onze doelgroep; de ernstige psychiatrische client met instabiele huisvesting of dakloosheid, vraagt veel humor, creativiteit en doorzettingsvermogen. Van ons als team vereist dit een breed scala aan vaardigheden waarin ieders expertise van belang is.

Het ACT wordt gevormd door maatschappelijk werk, verpleegkundigen, SPV, ANIOS, psychiater, GZ-psycholoog, masterpsycholoog, IPS en ervaringsdeskundigen. De ACT teams zijn opgedeeld in ACT 1 (Centrum, Oost, Zuidoost, Diemen en IJburg) en ACT 2 (Centrum, West en Noord). We werken nauw samen met het systeem van de cliënt en ketenpartners in de stad als HVO-Querido, het Leger des Heils, de GGD en de Gemeente Amsterdam.

Wij starten dagelijks met het hele team om de caseload kort door te spreken en taken te verdelen. Wij werken met een gedeelde caseload, wat inhoudt dat het hele team betrokken is bij alle cliënten. Het effect hiervan is dat we een hecht team zijn, elkaars sterke kanten en valkuilen kennen, makkelijk kunnen bijspringen en het beste uit elkaar kunnen halen. Vanuit deze positieve werksfeer proberen we in te voegen en aan te sluiten bij onze soms complexe clientpopulatie.

Het team behandelt en begeleidt een zeer diverse cliënten waarbij er sprake is van ernstige psychiatrische- en sociaal maatschappelijke problematiek, van uiteenlopende leeftijden en culturele achtergrond. Dikwijls speelt een combinatie van psychiatrische kwetsbaarheid en verslaving. Daarnaast zijn onze cliënten (al dan niet tijdelijk) dak- of thuisloos.

Wij werken vanuit een herstelgerichte visie, waarbij oog voor talent en mogelijkheden van de cliënt de leidraad van behandeling is. De behandeling is een uniek persoonlijk proces van de cliënt waarin wordt geprobeerd de draad weer op te pakken, de regie te hervinden en hun leven opnieuw inhoud en richting te geven. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden van de cliënt met respect voor de beperkingen.
We vinden de rol van ervaringsdeskundige hierin belangrijk om dit vorm te geven. Hierbij vinden wij het van belang om dit gelijkwaardig als team in te zetten.

Voor een klein inkijkje van onze dagelijkse inzet zie;
Ambulant hulpverlener bij het ACT Team van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam – YouTube

Meer weten over deze vacature?

Nieuwsgierig geworden en behoefte aan meer informatie?
Neem contact op met Anne Vermeulen (coördinator, 0615459447) of met Noraly van der Meulen (psychiater, 020 5901430) of met Maschinka Groot (Zorgprofessional met Ervaringsdeskundigheid, 0652462677).
Bellen voor aanvullende informatie kan natuurlijk ook.

Je kunt refereren aan vacaturenummer 24377.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod