Contact
Vacatures 

Ervaringswerker FACT-team (16-20 uur)

zie omschrijving
Waar

Beverwijk

Wanneer

direct

Voor wie

min. MBO 4 werk- en denkniveau

Aangeboden door Parnassia Noord Holland

Parnassia Noord Holland zoekt voor het team Fact Beverwijk een Ervaringswerker

Ben jij die ervaringswerker die onze cliënten met ernstige psychiatrische klachten wil ondersteunen in hun herstelproces?
Ons gedreven team verleent ambulante zorg aan volwassen cliënten met langdurige ernstige psychiatrische klachten. Naast de psychiatrische problemen zijn er vaak ook sociale- en maatschappelijke problemen. Ons team is multidisciplinair samengesteld en bestaat onder andere uit psychiaters, GZ-psychologen, psychotherapeut, SPV, casemanagers, ervaringsdeskundige en secretaresses. We werken herstelgericht met een hoge kwaliteit van zorg. De behandeling vindt plaats bij de cliënt thuis en op onze locaties Ons zorgaanbod bestaat onder andere uit: individuele behandeling, Cognitieve Gedragstherapie, traumaverwerking, medicamenteuze behandeling en andere begeleiding van de cliënt op de weg naar persoonlijk en maatschappelijk herstel. Daarnaast beschikken we over een divers groepsaanbod voor cliënten. We werken in de behandeling samen met de naasten van onze cliënten.

Dit ga je doen:

 • • Je begeleidt kwetsbare mensen die door hun psychiatrische ziekte problemen ervaren in bijvoorbeeld wonen, werken, sociale relaties en dagelijkse bezigheden. Dit doe je door optimisme uit te stralen en de behandeling/begeleiding te richten op stabilisatie en herstel.
 • • Samen met de patiënt ga je op zoek naar zijn of haar unieke herstelproces en weet je weerstand om te zetten in motivatie.
 • • Met inzet van je eigen ervaringsdeskundigheid als instrument, richt je op herstel en bied je ondersteunende zorg aan patiënten conform het begeleidingsplan.
 • • Je signaleert veranderingen op psychisch en sociaal gebied en in de zelfzorg.
 • • Samen met een behandelaar begeleid je groepsbijeenkomsten en zelfhulpgroepen

 

 • Dit ben jij
  • Je hebt min een MBO 4 werk- en denkniveau, aangevuld met modules gericht op beroepsmatige inzet van ervaringsdeskundigheid
  • Je hebt kennis van de formats, de werkwijze en protocollen van het team
  • Sociale vaardigheden zoals tact, empathie, luisteren, professionele nabijheid maar ook afstand bewaren, grenzen kunnen stellen en een professionele beroepshouding
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, voor het informeren van patiënten en bij de overdracht en het maken van rapportages

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden:

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een functie voor 16-20 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van vooropleiding.

Werken bij Parnassia Groep:

Parnassia is gevestigd in de regio’s Haaglanden en Noord-Holland. Wij behandelen en begeleiden volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische problemen of dementie.

Parnassia is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Ellie Wekking, leidinggevende zorg via 06-53879021 of met Hans Derksen, leidinggevende bedrijfsvoering, via 06-13207566.

Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod