Contact
Cursussen 

Kring: Nieuw Werk

gratis
Waar

SCIP, Keizersgracht 252 (tuinkamer)

Wanneer

Vrijdagmiddagen 14.00-16.30, 9,23 september, 7,21 oktober 4,18 november, 2,16 december

Voor wie

Ervaringsdeskundigen

Aangeboden door SCIP/De Regenboog Groep
Samen met Amsterdams Netwerk Ervaringskennis

De overtuiging dat ervaringskennis waardevol is neemt toe. Er zijn steeds meer (goed opgeleide) ervaringsdeskundigen. Maar er is nog te weinig betaald werk voor ervaringsdeskundigen.

Hoe komt dit? En wat kunnen we hier aan doen?

Betaald werk is geen natuurverschijnsel. Het is iets dat door mensen – die posities hebben binnen organisaties en bedrijven – wordt bedacht. 20 jaar geleden bestond de functie van ‘ervaringsdeskundige’ nog niet. Gelukkig is hier verandering in gekomen. Maar we zijn er van overtuigd dat vanuit ervaringskennis veel meer kan dan nu gebeurd.

In de kring ‘Nieuw Werk’ denken we vanuit ervaringskennis over werk. Deze kring is er voor ervaringsdeskundigen die aan de slag willen en gemotiveerd zijn om mogelijkheden voor ‘nieuw werk’ te verkennen. (In plaats van afhankelijk te zijn van vacatures die al dan niet verschijnen.) Maar ook voor reguliere professionals die in hun werkveld ervaren dat de huidige systemen te kort schieten. Dat mensen ondanks goede bedoelingen toch aan de kant blijven staan en/of niet verder komen. De fricties die reguliere professionals in hun werk ervaren zijn een belangrijke vorm van ervaringskennis.

Recent is het boek ‘We Zijn God Niet’ van Myrrhe Sponsen en Jim van Os uitgekomen. Zij pleiten hierin voor cocreatie in de GGZ. Voor samenwerking tussen cliënten, reguliere professionals en ervaringsdeskundigen. Volgens ons is de gedachte van cocreatie ook relevant voor andere sectoren zoals het sociale domein en onderwijs. Een belangrijke vraag hierbij is: Hoe zorgen we er voor dat cocreatie betaald gaat worden? Hoe realiseren wij nieuw werk?

In de groep zullen we spreken over systemen en verdienmodellen, maar ook over onze persoonlijke ervaringen en ambities. Wat zijn jouw ervaringen? Wat zou jij willen veranderen? Hoe zou jij willen bijdragen. En als je nog geen (betaald) werk hebt: Hoe kun jij hier je werk van maken?

kartrekker: Bram Vreeswijk

Je kunt ieder moment instromen. Voor meer informatie en deelname kun je contact opnemen met Bram Vreeswijk: 06-81033723 (wo-do-vrij), bramvre@gmail.com

zie ook: amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod