Contact
Cursussen 

Laboratorium

gratis
Waar

Studio 100, de Wittenstraat 100

Wanneer

donderdagen 14.00-16.30, 8,15,22,29 september + 6,13,20,27 oktober 2022

Voor wie

Mensen in herstel en mensen die als ervaringsdeskundigen aan de slag willen.

Aangeboden door SCIP/De Regenboog Groep

Hoe zet je creatieve werkvormen in in herstel? In het ‘laboratorium’ werken we met creatieve opdrachten: tekenen, schrijven, beweging/dans, theateroefeningen, vormen van opstellen enzovoort. Daarnaast bespreken we de principes op grond waarvan creatieve werkvormen bijdragen aan herstel.

Je kunt in het laboratorium werken aan je eigen herstel en aan de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid. Er komen bijzondere gastdocenten waaronder professionele ervaringsdeskundigen en kunstenaars. Ook is het mogelijk eigen herstelactiviteiten voor te stellen en deze – onder begeleiding – in de groep uit te proberen. Misschien lukt het jou om binnen het laboratorium activiteiten te ontwikkelen die in de toekomst jouw (betaalde of onbetaalde) werk worden.

Iedereen kan deelnemen. Het laboratorium is een veilig plek waar we ervaringen delen, activiteiten ondernemen, en vanuit vertrouwen samenwerken.

Het programma van het laboratorium werkt het beste als je aan de hele serie meedoet, maar als je om een reden later wil instromen is dat bespreekbaar.

Voor meer informatie en deelname kun je contact opnemen met Bram Vreeswijk: 06-81033723 (vanaf 31 augustus), bramvre@gmail.com

Het ‘Laboratorium’ is onderdeel van het programma van het Herstel-Lab 2021/2022.

Doel van het Herstel-Lab is jou een context te bieden waarin je stappen kunt zetten om verder te komen in het realiseren van je eigen activiteiten en je eigen natuur. Dit kan leiden tot (betaald) werk of een vorm van ervaringsdeskundig ondernemerschap, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat er voor jou nieuwe kansen ontstaan om dat te doen wat jij waardevol vindt.

facilitators: Bram Vreeswijk & Milou Vervaart

Zie https://ervaringswijzer.nl/herstel-lab/

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod