Contact
Medewerker Herstelbureau met ervaringsdeskundigheid (20 uur)
Vacatures 

Medewerker Herstelbureau met ervaringsdeskundigheid (20 uur)

minimaal € 3.215, - en maximaal € 4.496, - bruto per maand; (schaal 8, CAO Sociaal Werk) op basis van een 36-urige werkweek.
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5a, 1097BC Amsterdam

Wanneer

Reageren voor 27 mei 2024

Voor wie

HBO/ 2jr ervaring met faciliteren methodische zelfhulp (zoals WRAP/HOP/Herstellen doe je Zelf)

Aangeboden door Het Herstelbureau van HVO-Querido

Ben jij bekend met herstelondersteuning door het faciliteren van groepen en heb jij minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie? Lees dan vooral verder!

 Jouw rol

In samenwerking met collega’s en vrijwilligers organiseer en faciliteer je herstel-ondersteunende activiteiten. Het accent ligt hierbij op herstelgroepen en trainingen. Je ondersteunt mensen in groepsverband bij het reflecteren op eigen ervaringen, om eigen ervaringskennis en eventueel ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid is voor het Herstelbureau op zoek naar een ervaren collega.

Team Herstel en Ervaringsdeskundigheid
Het Herstelbureau is onderdeel van het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid en ligt aan de Eerste Ringdijkstraat in Amsterdam en is in de eerste plaats een veilige plek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een plek waar iedereen deel kan nemen aan trainingen en andere herstelactiviteiten en misschien wel, stap voor stap, ervaringsdeskundigheid kunnen ontwikkelen. De medewerkers van het Herstelbureau kijken desgewenst samen met mensen waar hun behoeftes liggen en hoe iemand stappen kan gaan zetten in dat herstelproces.

Een tweede rol van het Herstelbureau is voorlichting geven over herstel en het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid.

Tot slot draagt het Herstelbureau bij aan innovatie op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend niveau. Onze activiteiten worden behalve aan de Eerste Ringdijkstraat ook op andere locaties in Amsterdam georganiseerd. Het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid bestaat uit 16 medewerkers in verschillende rollen, zoals medewerker, trainer, coördinator, beleidsadviseur, vrijwilliger, stagiair, teammanager en office-manager.

Jouw profiel
Je hebt levens-ontwrichtende ervaringen opgedaan en/of langdurige ervaringen als cliënt binnen de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang. Openheid over levenservaringen is vanzelfsprekend voor jou. Door deelname aan groepen, trainingen en opleiding heb je deze ervaringen ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid. Je hebt aantoonbaar ervaring met het zelfstandig werken met herstelgroepen en kan direct aan de slag met het organiseren en uitvoeren van herstelgerichte trainingen zoals WRAP en/of HOP. Je vindt het leuk om op diverse locaties in Amsterdam te werken en je bent bereid om incidenteel in de avond te werken. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!

 • Je functioneert op hbo-niveau en hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent bekend met het aanbod aan herstelgerichte trainingen door actieve deelname en geschoold in het aanbieden ervan;
 • Je hebt een visie op herstel en ervaringsdeskundigheid ontwikkeld;
 • Je bent een goede luisteraar en gaat tactisch en integer om met de persoonlijke verhalen van mensen;
 • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig, leergierig en creatief;
 • Je bent in staat om zelfstandig en proactief zowel intern als extern contacten te leggen en te onderhouden in afstemming met je collega’s.

Arbeidsvoorwaarden & bijzonderheden

 • Een baan met veel vrijheid en ruimte voor initiatief;
 • Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Jouw salaris bedraagt minimaal € 3.215, – en maximaal € 4.496, – bruto per maand; (schaal 8, CAO Sociaal Werk) op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een arbeidsmarkttoeslag van 1,13%;
 • Een 2e klas mobiliteitskaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen met OV of gebruik van OV-fiets;
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Zo krijg je een individueel keuze budget van 17,07%. Hierin zitten onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget van 1,5% op. We vinden vitaliteit belangrijk en bieden jou daarom jaarlijks een sportvergoeding van €100,-;
 • Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag maken onderdeel uit van deze procedure;
 • Met een interactief onboardingprogramma bieden we jou een warm welkom en een goede start.

Querido heeft de ambitie om een inclusieve en gelijkwaardige organisatie te zijn waar alle cliënten en medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen, met als doel om betere kwaliteit van zorg te leveren aan onze cliënten en een veilige en inspirerende werkplek te bieden voor onze medewerkers.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alex van Veen, coördinator Herstelbureau, via 06-13285870. Voor vragen over de procedure kun je bellen met recruitment via 06-15365021.

Direct solliciteren?

Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 27 mei a.s. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 4 juni.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod