Contact
Vacatures 

MEDEWERKER HERSTELBUREAU/TRAINER MET ERVARINGSDESKUNDIGHEID, (32-36 UUR)

maximaal € 3.874,- bruto per maand
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5, 1097BC Amsterdam

Wanneer

Reactie vóór 1 oktober 2021

Voor wie

Zie omschrijving hieronder

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

MEDEWERKER HERSTELBUREAU/TRAINER MET ERVARINGSDESKUNDIGHEID, (32-36 UUR)

Vanwege uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren, enthousiaste collega die bekend is met het ondersteunen van herstelprocessen van anderen en minimaal 3 jaar ervaring heeft in een soortgelijke ‘senior’ functie. Ben jij enthousiast, lees vooral verder!

Jouw rol

In samenwerking met collega’s en vrijwilligers organiseer en begeleid je herstel-ondersteunende activiteiten, voorlichtingen, workshops en trainingen. Je ondersteunt mensen in groepsverband bij het reflecteren op eigen ervaringen, om eigen ervaringen productief te maken en eventueel ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen.

Het Herstelbureau

Het Herstelbureau ligt aan de Eerste Ringdijkstraat in Amsterdam en is in de eerste plaats een veilige plek waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een plek waar ze deel kunnen nemen aan trainingen en andere herstelactiviteiten en misschien wel, stap voor stap, ervaringsdeskundigheid kunnen ontwikkelen. Een tweede rol van het Herstelbureau is voorlichting geven over herstel en het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid. Tot slot draagt het Herstelbureau bij aan innovatie op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid op zowel strategisch, tactisch als uitvoerend niveau. Onze activiteiten worden behalve aan de Eerste Ringdijkstraat ook op andere locaties in Amsterdam georganiseerd. Het team bestaat uit 14 medewerkers in verschillende rollen, zoals (assistent-)trainer, beleidsadviseur, vrijwilliger, teammanager en office-manager. Je bent bereid om incidenteel in de avond te werken.

Jouw profiel

Je hebt levens-ontwrichtende ervaringen opgedaan en/of langdurige ervaringen als cliënt binnen de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang. Openheid over levenservaringen is vanzelfsprekend voor jou. Je hebt door deelname aan groepen, trainingen en/of opleiding deze ervaringen ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid. Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig werken met herstelgroepen en het organiseren en uitvoeren van herstelgerichte trainingen. Het is een pré als je WRAP-facilitator bent. Je vindt het leuk om op diverse locaties in Amsterdam te werken. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!

  • Je functioneert op HBO-niveau met minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke ‘senior’ functie;
  • Je hebt aantoonbare kennis van de herstelbeweging;
  • Je hebt een visie op herstel en ervaringsdeskundigheid ontwikkeld;
  • Je bent een goede luisteraar en gaat tactisch en integer om met de persoonlijke verhalen van mensen;
  • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig, leergierig en creatief;
  • Je bent in staat om zelfstandig en pro-actief zowel intern als extern contacten te leggen en te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden & bijzonderheden

Een baan met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Jouw salaris bedraagt maximaal € 3.874,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8, CAO Sociaal Werk). Overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, zijn conform CAO. Zo krijg je o.a. een individueel keuzebudget en een opleidingsbudget. Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure. Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 12 oktober 2021.

HVO-Querido hecht waarde aan een divers samengesteld medewerkersbestand en een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Wij streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking met alle verschillen die je maar kunt bedenken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Odette Hensen, adviseur ervaringsdeskundigheid, via 06-11593471 of Alex van Veen, medewerker Herstelbureau via 06 1328 5870. Voor vragen over de procedure kun je bellen met recruitment via 06-52775294 en 06-15365021.

Direct solliciteren?

Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 1 oktober 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Belangrijk om te weten: het kan helaas voorkomen dat onze mail in je spambox terecht komt! Daarom raden wij je aan om dit regelmatig te checken.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod