Contact
Vacatures 

Teammanager Herstel & Ervaringsdeskundigheid (28-32 uur per week)

€3.508,-  max. €5.356,-  bruto per maand op basis van 36-urige werkweek
Waar

Eerste Ringdijkstraat 5, 1097BC Amsterdam

Wanneer

Reactie vóór 1 september 2022

Voor wie

Zie omschrijving hieronder

Aangeboden door Herstelbureau HVO-Querido

Teammanager Herstel & Ervaringsdeskundigheid

Deel jij onze visie op herstel en ervaringsdeskundigheid? Ben jij de expert die trends en ontwikkelingen op dit gebied kan vertalen naar onze organisatie? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Het Herstelbureau

Het Herstelbureau is een plek waar mensen met allerlei achtergronden aan hun eigen herstel kunnen werken en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Zowel op de eigen locatie als op allerlei plekken in de stad. Binnen en buiten HVO-Querido zijn er mogelijkheden om aan te sluiten bij het Herstelbureau. Iedereen is welkom. Medewerkers (betaald en onbetaald) zorgen voor een huiselijke sfeer waarin je helemaal jezelf mag zijn. We geloven dat herstel voor iedereen mogelijk is. De medewerkers van het Herstelbureau kunnen hierover vertellen uit eigen ervaring. Zo leren we van elkaar. Herstellen doe je zelf, samen komen we verder.

Mensen kunnen deelnemen aan herstelactiviteiten zoals herstelgroepen en -trainingen. De activiteiten zijn toegankelijk voor zowel cliënten van HVO-Querido, hun naasten, medewerkers en andere belangstellenden. Daarnaast is het mogelijk om stap voor stap kennis te maken met ervaringsdeskundigheid en dit misschien zelf ook te gaan ontwikkelen. Een andere rol van het Herstelbureau is voorlichting geven over herstel en over het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid en destigmatisering.

Het Herstelbureau is een onderdeel van HVO-Querido. Het Herstelbureau werkt veel samen met lokale partners aan een stedelijk netwerk rond herstel en ervaringsdeskundigheid en de brede toegankelijkheid hiervan. Op landelijk niveau is actieve betrokkenheid bij landelijke kenniscentra en beroepsontwikkeling in het vakgebied.

Jouw rol

Als teammanager Herstel en ervaringsdeskundigheid ben je onder andere verantwoordelijk voor de aansturing en doorontwikkeling van het Herstelbureau van HVO-Querido. Je werkt intern nauw samen met de teammanager van Howie the Harp (opleiding ervaringsdeskundigheid). Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de strategische ontwikkelopgave om herstel en inzet ervaringsdeskundigheid nog meer vanzelfsprekend te laten zijn in onze organisatie. En breder toegankelijk en beschikbaar te maken. Versterken van de verbinding tussen (de teams van) het Herstelbureau en Howie the Harp is onderdeel van de opgave.

Team

Het Herstelbureau bestaat uit een team van 16 personen (trainers, assistent-trainers, vrijwilligers, 1 officemanager en 2 beleidsadviseurs). Het team Howie the Harp bestaat uit (1 hoofddocent, 1 coördinator, 1 administratief medewerker en 2 coaches). Samen met de teammanager van Howie the Harp werk je toe naar een model van duale aansturing van deze teams waardoor er evenwichtig tijd en aandacht is voor zowel de medewerkers, vrijwilligers en teamontwikkeling als de ontwikkeling van dienstverlening en de strategische opgave. Je rapporteert aan de directeur Zorgontwikkeling en onderzoek.

Jouw profiel

Je bent een natuurlijk ambassadeur voor het team herstel en ervaringsdeskundigheid en weet vanuit visie en betrokkenheid te inspireren en leiding te geven. Je kent de geschiedenis van de herstelbeweging en weet verbinding te houden tussen de kernwaarden en nieuwe kansen voor de toekomst. Je bent oprecht geïnteresseerd in je collega’s, present en coachend vanuit principes van herstel en ervaringsdeskundigheid. Je bent open en verbindend, draagt zorg voor een veilige teamcultuur met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van teamleden. Je kan goed de lijnen uitzetten en duidelijk communiceren. Je weet draagvlak voor veranderingen of vernieuwing te creëren en bent besluitvaardig waar nodig. Je bent in- en extern netwerkgericht en kan goed aansluiten en meebewegen op stedelijk en landelijk niveau en nieuwe ontwikkelingen. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!

  • Je hebt kennis van de herstelbeweging en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke management functie;
  • Je beschikt over HBO of academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding;
  • Je weet eigen ervaringskennis en deskundigheid in te zetten;
  • Je hebt ruime leidinggevende ervaring;
  • Bij voorkeur ben je al actief in een (landelijk) netwerk op gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid.

Arbeidsvoorwaarden & bijzonderheden

Een baan met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Jouw salaris bedraagt minimaal €3.508,-  en maximaal €5.356,-  bruto per maand op basis van 36-urige werkweek (schaal 11, CAO sociaal werk). Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO. Zo krijg je o.a. een individueel keuze budget en een opleidingsbudget. Met een speels onboardingsprogramma bieden we jou een warm welkom en een goede start. Een referentiecheck, Verklaring Omtrent Gedrag en een assessment zijn verplichte onderdelen van de procedure. Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

HVO-Querido wil een diverse en rechtvaardige organisatie zijn waar alle medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Wij streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We willen erover zorgen dat onze medewerkers en cliënten gelijkwaardig behandeld worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Odette Hensen, beleidsadviseur ervaringsdeskundigheid (tot 28 juli) via 06-11593471 of Pamela Zwaneveld, teammanager Howie the Harp (tot 29 juli en vanaf 22 augustus) via 06-55247321 of Louise Olij, directeur Zorgontwikkeling en onderzoek (vanaf 16 augustus) via 06-83257237. Als je vragen hebt over de procedure, kun je bellen met recruitment via 06-15365021 of 06-52775294.

Direct solliciteren?

Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 31 augustus a.s. In verband met de vakantieperiode staat de vacature ruimere tijd uit. Sollicitatiegesprekken worden gepland in september.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod