Vraag / opmerking
Cursussen 

Portfolio en CV-training, Kracht zien in Levenservaringen

Gratis
Waar

SCIP - Cornelis Dirkszstraat 27-3, 1056 TP AMSTERDAM

Wanneer

28 februari 2020

Voor wie

Mensen met cliëntervaring in de psychiatrie

Aangeboden door SCIP, Daan Neleman en Hanne van Noordt

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, in het dagelijks leven, maar ook als cliënt in de psychiatrie. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je er mee en hoe overtuig je anderen ervan dat ze van waarde zijn?

In de portfolio-training kijk je naar jezelf. Je benoemt je ervaringen en bekijkt de kwaliteiten ervan, voor jezelf en voor anderen. Je zult merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen er door groeit. In de aansluitende cv-training benoem je jouw waarde voor een werkgever.

Resultaten

  • Na afloop heb je een portfolio. Dat geeft jezelf en anderen inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden. En je hebt een cv en een LinkedIn-pagina gemaakt en je eerste contacten gelegd
  • Je leert de kracht en waarde zien van de ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt
  • Je hebt meer visie op jouw eigen toekomstWat we doenJe kan de portfolio-training op zichzelf doen. Maar als je de cv-training wilt doen, raden we aan om eerst de portfoliotraining te volgen, tenzij je al veel ervaring hebt.
  • Voorwaarden voor deelname
  • Er zijn vier bijeenkomsten waarin je je portfolio maakt. Dat doe je aan de hand van opdrachten, gesprekken met andere cursisten, een geleide meditatie en andere werkvormen. In het tweede deel gaan we in op het voorbereiden op werk. Je maakt een curriculum vitae en een LinkedIn-account.
  • Jetty: “Vooral het benoemen van mijn scharniermomenten heeft me enorm geholpen, ik heb er dagelijks baat bij”.
  • Je hebt ervaring als cliënt in de psychiatrie
  • Deelname is gratis voor wie zich helemaal inzet
  • Je bent bereid om met anderen samen te werken
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Overig

Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen anders dan cursus of opleiding.

Bekijk aanbod