Vraag / opmerking
Vacatures 

PROJECTLEIDER 12-16 uur per week

Een marktconform uurtarief
Waar

Amsterdam

Wanneer

direct

Voor wie

HBO werk- en denkniveau, zie omschrijving

Aangeboden door CollegED

CollegED: voor ontwikkeling van ervaringsdeskundigen

CollegED beoogt het realiseren van een leeromgeving voor ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in Amsterdam. Het initiatief beoogt bij te dragen aan een lerende community voor en door ervaringsdeskundigen in de stad. Via CollegED kunnen mensen met ervaringskennis cursussen en opleidingen volgen, begeleiding en coaching krijgen alsook verdiepende workshops en intervisie. Tevens wil CollegED zorgen voor het afstemmen van vraag en aanbod op het gebied van opleidingsaanbod op dit gebied, zodat de gewenste trainingen worden aangeboden in de mate waarin hier behoefte aan bestaat.

 

CollegED, dat in het najaar van 2019 met de voorbereidingen is gestart, streeft naar een samenhangend trainingsaanbod voor iedereen die zijn/haar ervaringskennis wil ontwikkelen of die behoefte heeft aan nascholing en bijscholing. CollegED werkt de komende jaren aan de toegankelijkheid, uitbreiding en stroomlijning van dit aanbod door de verbinding te maken met aanbieders in de stad en mogelijk met de ontwikkeling van eigen cursussen en trainingen. Ook wordt een leeromgeving nagestreefd waarin mensen met ervaringskennis en -deskundigheid elkaar ondersteunen en begeleiden door middel van intervisie, coaching en bijscholing. Een website is inmiddels gereed.

CollegED wil deze doelen realiseren in nauwe afstemming en samenwerking met reeds bestaande initiatieven in de stad, zoals Herstel Werkt! en het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis. Om die reden zal vanuit CollegED in het voorjaar een werkconferentie worden georganiseerd met relevante partijen in de stad om de beoogde rolverdeling van de betrokken organisaties, inclusief CollegED, in het bereiken en behouden van bovenstaande doelen te bespreken. De uitkomsten hiervan zullen richting geven aan de scope en focus van CollegED in de komende periode.

De programmaraad van CollegED is verantwoordelijk voor het bevorderen van de samenhang en de kwaliteit van het cursus- en trainingsaanbod op dit gebied. De stuurgroep van CollegED bestaat uit vertegenwoordigers van GGz InGeest, TEAM ED, Arkin, HVO Querido, De Regenboog Groep en de Vrijwilligersacademie.

Voor haar verdere ontwikkeling zoekt CollegED voor de rest van 2021 een

PROJECTLEIDER 12-16 uur per week

Wat ga je doen?

Als projectleider werk je aan het positioneren van CollegED binnen het relevante netwerk in de stad, alsook aan het met betrokkenen uitwerken van een toekomstplan voor de komende jaren, waarin inhoud, samenwerking en financiering zijn uitgewerkt. De projectleider onderhoudt contacten met gemeente, het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis en aanbieders en vragers van opleidingen en cursussen op het gebied van ervaringsdeskundigheid in Amsterdam. De projectleider ondersteunt de stuurgroep en de programmaraad en draagt zorg voor de verder ontwikkeling van de administratieve organisatie van CollegED. Ook is de projectleider de verbindende schakel tussen administratieve ondersteuning, stuurgroep en programmaraad.

De projectleider is ondernemend en verbindend. Hij of zij heeft affiniteit met ervaringsdeskundigheid, beschikt over een groot netwerk binnen het sociaal domein in Amsterdam en weet te schakelen tussen bestuurlijk niveau, management en uitvoerend niveau. Hij of zij is in staat in deze startfase de eigen functie vorm te geven en is bereid dringende zaken op te pakken, ook als deze buiten de lijntjes vallen van de functieomschrijving.

CollegED ontvangt voor haar startfase financiering vanuit de gemeente Amsterdam en Amstelveen.

Deze is toereikend tot eind 2021. Om continuïteit en groei te borgen krijgt de projectleider ook de opdracht om aanvullende financiering te vinden.

 Wat wij zoeken

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ondernemende instelling
 • Affiniteit en ervaring met leren, ontwikkelen en opleiden
 • Netwerker en verbinder met ruime kennis van het sociaal domein en GGZ
 • Strategisch inzicht
 • Ervaring met bestuurlijke processen
 • Gericht op samenwerking, ervaring met vormen van allianties en/of communities
 • Ervaring met werven en aanvragen van financiering
 • Nieuwsgierig, actief en creatief
 • Snelle denker en zelfstandig werkend
 • Ervaringsdeskundigheid is een pre, affiniteit en ervaring met het samenwerken met ervaringsdeskundigen is een voorwaarde

Wat wij bieden

 • De projectleider wordt ingehuurd tot eind 2021
 • Een marktconform uurtarief

Behoefte aan meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Georgette Groutars, via info@teamed.nl of 06 41552284

Interesse en reageren?

Je kunt reageren door uiterlijk 16 april een motivatiebrief met c.v. te sturen naar info@teamed.nl t.a.v. Georgette Groutars

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod