Contact
Vrijwilliger voor Activiteiten Dagbehandeling
Vacatures 

Vrijwilliger voor Activiteiten Dagbehandeling

Naast zinvolle tijdsbesteding bieden wij een kleine standaard onkostenvergoeding
Waar

Dagbehandeling ‘Meer in Herstel’ bij Mentrum Kliniek Nieuwe Meer, Vlaardingenlaan 5, Amsterdam

Wanneer

per direct

Voor wie

iemand met ervaring in herstelprocessen die eigen ervaringskennis wil ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid of die overweegt vaardigheden te ontwikkelen als ervaringsdeskundige

Aangeboden door Mentrum

Ben jij iemand met ervaring in herstelprocessen, wil je jouw ervaringskennis ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid, of overweeg je jouw vaardigheden als ervaringsdeskundige te ontwikkelen? Dan verwelkomen wij jou graag als vrijwilliger om extra aandacht te geven aan kwetsbare mensen die deelnemen aan ons dagbehandelingsprogramma.

Wat houdt het in?

Als vrijwilliger bij ‘Meer in Herstel’ van Mentrum kliniek Nieuwe Meer help je volwassenen met psychiatrische problemen. We streven ernaar klinische opnames te voorkomen of te verkorten door ambulante zorg. ‘Meer in Herstel’ biedt structuur en sociale interactie voor herstel. Als ervaringsdeskundige vrijwilliger deel je inzichten over herstelprocessen. Het is mogelijk om activiteiten te organiseren waar jij goed in bent en passie voor hebt. Er is koffie, gezelligheid en er zijn creatieve activiteiten zoals tuinieren en kooklessen. Lunches en maaltijden worden voor deelnemers verzorgd.

Als je beschikbaar bent op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag (9.30 tot 15.30 uur) dan kun je bij de dagbehandeling een mooie informele rol hebben door aan de deelnemers dat stukje extra aandacht te geven dat ieder mens goed doet. Als vrijwilliger heb je met de deelnemers gelijkwaardig contact. Het is dus niet de bedoeling dat je in een hulpverlenerspatroon terecht komt of bezoekers gaat coachen. Dat is aan de professionals. Daarom en vanwege privacy overwegingen kun je niet in medische dossiers of diagnoses gekend worden of aan behandelbesprekingen deelnemen.

Wat bieden wij jou?

 • Bij het doen van vrijwilligersactiviteiten kun je altijd terugvallen op een medewerker.
 • Een digitale introductiebijeenkomst over de GGZ en de organisatie.
 • Een dagtraining over psycho-educatie & veiligheid, inclusief praktijkoefeningen met een acteur.
 • Ondersteuning bij het herstelgericht werken tijdens de vrijwilligersactiviteiten
 • Een training van een halve dag binnen de kliniek over onder andere herstelondersteunende zorg (door ervaringswerkers).
 • Deskundigheidsbevordering op het gebied van ervaringsdeskundigheid en herstel (door ervaringswerkers).
 • Naast zinvolle tijdsbesteding bieden wij een kleine standaard onkostenvergoeding

Wij attenderen erop dat de vrijwilligersactiviteiten niet in de plaats van een stage kunnen komen en dat het vrijwilligerswerk geen vooruitzicht op een stage biedt.

Wat breng je mee:

 • Affiniteit met de doelgroep en het vermogen om de deelnemers goed aan te voelen
 • Beschikbaarheid voor minimaal 6 maanden, met continuïteit en structuur als belangrijke aspecten
 • Stabiliteit, met minimaal 1 jaar stabiele situatie na consolidatie van het herstelproces
 • Interesse in het herstelondersteunend werken of werken met eigen ervaring.

De vrijwilligersactiviteit kan niet als arbeidsre-integratieplek ingezet worden: Onze cliënten maken zelf een herstelproces door en hebben behoefte aan structuur en een stabiele situatie. De activiteiten en begeleiding zijn afgestemd op wat de cliënten nodig hebben.

Over Mentrum:

Mentrum behandelt mensen met langdurige psychiatrische problematiek, soms in combinatie met verslavingsproblematiek. Onze benadering richt zich op het betrekken van de eigen omgeving van cliënten en het bieden van ondersteuning in spoedklinieken en Herstelondersteunende Vervolgklinieken. Kliniek Nieuwe Meer is een GGZ-opnamekliniek en Mentrum maakt deel uit van Arkin, een organisatie met 12 GGZ-specialismen.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod