Contact
Cursussen 

Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)

gratis
Waar

Zoom

Wanneer

12+19+26 oktober 14.00-17.00 uur

Voor wie

Deze training is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten.

Aangeboden door Vrijwilligersacademie

Schrijf je in voor ‘Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)’

Deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. Het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk.

Doel en inhoud
Met deze training onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zou kunnen inzetten. De onderwerpen die aan bod komen in deze training zijn:

meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten
communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk
hanteren van afstand en nabijheid
stellen en bewaken van grenzen
wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen?
meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod.
Hoe werkt het?
We werken met het video conferencing systeem Zoom. Voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je Zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. Voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link.

We starten elke keer met een geluidscontrole en check in. Tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door Zoom). We eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. Tussendoor houden we pauze.

Voor wie?
Deze training is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten.

Tijdsinvestering
9 uur

Studiemateriaal
Niet van toepassing

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 10.

Certificaat van deelname
Ja

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod