Contact
Vacatures 

Wegwijsfunctionaris Stedelijk Herstelaanbod

max € 3.653,- o.b.v. 36 uur
Waar

Amsterdam

Wanneer

reageren voor 17 mei 2023

Voor wie

zie omschrijving

Aangeboden door HVO-Querido

max € 3.653,- o.b.v. 36 uur

Wegwijsfunctionaris Stedelijk Herstelaanbod

Ben jij goed in voorlichting en advies geven? Ben jij een goede netwerker en kan jij uit eigen ervaring meepraten over herstel en ervaringsdeskundigheid? En ben je ook al bekend met het brede Amsterdamse aanbod op dit gebied? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Herstel werkt samen!

Amsterdamse partijen op gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid gaan gezamenlijk de uitdaging aan om het brede, maar ook versnipperde aanbod beter met elkaar te verbinden en beter bekend te maken bij relevante betrokkenen, zoals de Amsterdammers (met name de Amsterdammers die mogelijk baat kunnen hebben bij dit aanbod) en professionele partijen zoals GGZ-aanbieders, de buurtteams, de praktijkondersteuners van de huisartsen (POH) en aanbieders van verslavingszorg die zouden kunnen doorverwijzen naar het beschikbare herstelaanbod. Het digitaal platform www.herstelwerkt.nl dat reeds beschikbaar is, wordt hierbij als uitgangsbasis gebruikt.

Het initiatief sluit aan op de ambities en activiteiten vanuit het Amsterdamse programma Vitaal en Gezond (coalitie mentale gezondheid) waarin aan een samenhangende infrastructuur op stedelijk en wijkniveau wordt gewerkt.

Jouw rol

Als wegwijsfunctionaris Herstel werk je nauw samen met de wegwijsfunctionaris Ervaringsdeskundigheid (die reeds is aangesteld bij collega organisatie TeamED) en de coördinator van het digitale platform www.herstelwerkt.nl. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor het actueel houden van de informatie op de website, het beter bekend en toegankelijk maken van het aanbod op gebied van herstelgroepen en cursussen ervaringsdeskundigheid. Je stemt af met een redactiecommissie die de kwaliteit en inhoud van het aanbod toetst en kijkt naar de samenhang van het geheel.

Primaire doelgroepen waar jij je op richt zijn Amsterdamse burgers voor wie het herstelaanbod behulpzaam is en professionals (met en zonder ervaringsdeskundigheid) die hier naar op zoek zijn. Je werkt hieraan door laagdrempelig voorlichting en advies te geven. Je houdt zowel telefonisch spreekuur als fysiek op verschillende locaties in de wijken. Je draagt zorg voor actueel en laagdrempelig informatiemateriaal zowel online op de website als middels flyers en folders.

Je bent een echte netwerker en onderhoudt contacten met alle Amsterdamse partijen die zich richten op het bieden van activiteiten op gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid om de website actueel te houden. Je bouwt gelijktijdig aan een netwerk van contactpersonen bij professionele partijen zoals GGZ-aanbieders, de buurtteams, de praktijkondersteuners van de huisartsen (POH) en aanbieders van verslavingszorg, zodat zij goed op de hoogte zijn van actuele verwijsmogelijkheden en signalen kunnen doorgeven over wat hierin nog mist rond herstel en ervaringsdeskundigheid. Je werkt vanuit een communicatieplan en draagt ook zorg voor het opstellen en verspreiden van halfjaarlijkse rapportages met diverse prestatiegegevens voor de gemeente en betrokken partijen.

Team

Je werkt vanuit het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid van HVO-Querido waar het Herstelbureau onder valt, en waar ook de coördinator van www.herstelwerkt.nl is gepositioneerd. Dit team bestaat uit 16 personen (trainers, assistent-trainers, vrijwilligers, officemanager, beleidsadviseurs en teammanagers). Je rapporteert voortgang over jouw activiteiten aan de Supportgroep van www.herstelwerkt.nl die bestaat uit een vertegenwoordiging vanuit organisaties met aanbod op gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. Jouw leidinggevende namens deze samenwerkende partijen is een teammanager van het team Herstel en Ervaringsdeskundigheid.

Jouw profiel

Je bent als verbinder pur sang goed in staat relaties op te bouwen en te onderhouden met zowel Amsterdammers die passende activiteiten zoeken als met de partijen die het aanbieden. Je bent communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk, transparant en benaderbaar. Je netwerk-skills en ondernemingsgeest zet je in om het digitaal platform www.herstelwerkt.nl nog steviger op de kaart te zetten en door te ontwikkelen. Samenwerken is jouw tweede natuur. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid;
 • Bekend met de Amsterdamse sociale kaart/bekend met het aanbod van herstelactiviteiten;
 • Aantoonbare ervaringsdeskundigheid middels relevante werkervaring en opleiding;
 • Proactief en planmatig;
 • Enthousiasmerend, outreachend en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden

 • Een baan met veel vrijheid en ruimte voor initiatief;
 • Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging conform de subsidieperiode van 2 jaar.
 • Voor een interne kandidaat geldt een terugkeergarantie naar de oude functie na afloop van het project of tijdelijk contract;
 • Jouw salaris bedraagt minimaal € 2.666,- en maximaal € 3.653,- bruto per maand; (schaal 7, CAO Sociaal Werk) op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een arbeidsmarkttoeslag van 1,13%;
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Zo krijg je een individueel keuze budget van 18%. Hierin zitten onder andere bovenwettelijke verlofdagen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget van 1,5% op. We vinden vitaliteit belangrijk en bieden jou daarom jaarlijks een sportvergoeding van €100,-;
 • Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure;
 • Met een interactief onboardingsprogramma bieden we jou een warm welkom en een goede start.
 • HVO-Querido wil een diverse en rechtvaardige organisatie zijn waar alle medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Wij streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We willen ervoor zorgen dat onze medewerkers en cliënten gelijkwaardig behandeld worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alex van Veen, trainer Herstelbureau, via 06-13285870 of Paulina Sedney, teammanager Herstelbureau, via 06-25463059. Voor vragen over de procedure, kun je bellen met recruitment via 06-15345688 en 06-15365021.

Direct solliciteren?

Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 17 mei a.s.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod