Vraag / opmerking
Cursussen 

Werken met eigen Ervaring

gratis
Waar

Oldenaller 1, 1081 HJ, Amsterdam, op de locatie van GGZ inGeest

Wanneer

Startdatum: 29 april, op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur

Voor wie

Mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en maatschappelijke opvang

Aangeboden door CollegED

Eind april start de volgende cursus ‘werken met eigen ervaring’.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Er zijn geen eisen met betrekking tot opleiding en werkervaring. Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat dat ook door andere organisaties in Nederland wordt erkend.

Samen met de andere cursisten en de ervaringsdeskundige trainers ga je 12 weken lang met elkaar de betekenis van jouw en andermans ervaringen bekijken. Je leert jouw eigen herstelverhaal te vertellen, je leert van elkaar en je krijgt meer inzicht in de manier waarop je jouw ervaring kunt inzetten.Je hebt een goed beeld van ervaringsdeskundigheid als vak en je kunt eventueel jouw ervaring gebruiken als vrijwilliger of betaalde kracht.

Voordat je aan de cursus begint is er een kennismakingsgesprek met de ervaringsdeskundige trainers.

Waar
Oldenaller 1, 1081 HJ, Amsterdam, op de locatie van GGZ inGeest.
Wanneer
Startdatum: 29 april, op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur, 12 lessen.
Kosten
Geen.
Aanmelden
Per e-mail: WMEE@ggzingeest.nl.

Deze cursus wordt aangeboden door Colleged, leeromgeving voor ervaringskennis. Colleged is een nieuw initiatief in de stad Amsterdam. Arkin, GGZ inGeest, Team ED en de Vrijwilligersacademie Amsterdam zijn betrokken bij de ontwikkeling van Colleged.
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod