Contact
Cursussen 

Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)

Gratis
Waar

Woonzorgcentrum De Riekerhof, Johan Jongkindstraat 3,1062 CK Amsterdam

Wanneer

Donderdag 9 september

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die hun ervaringen als verslavings en/of ggz-cliënt willen gebruiken om andere cliënten te ondersteunen.

Aangeboden door Team Herstel, Cordaan

Cursus “Werken met Eigen Ervaring” start weer bij Team Herstel!
Vanaf donderdag 9 september 2021, van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Het zijn 12 lessen die wekelijks gegeven worden.

De weg naar herstel (van psychische en/of verslavingsproblemen) verloopt voor ieder mens anders en is er één van vallen en opstaan. Tijdens het herstelproces doen mensen veel waardevolle kennis op over hun eigen leven. Ze leren wat ze op verschillende momenten nodig hebben en vinden eigen manieren om zich staande te houden. Deze kennis kun je actief inzetten in (vrijwilligers)werk. We spreken dan van ervaringsdeskundigheid. In de cursus ‘Werken met eigen ervaring’ leer je hoe je ervaringskennis kunt omzetten in ervaringsdeskundigheid.

Cursus Werken Met Eigen Ervaring
Je krijgt inzicht in wat het werken als ervaringsdeskundige inhoudt en leer je eigen ervaringen te gebruiken om andere mensen met psychische klachten en/of verslavingsproblemen te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door je als voorlichter, trainer of lid van een cliëntenraad in te zetten.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor mensen die hun ervaringen als verslavings en/of ggz-cliënt willen gebruiken om andere cliënten te ondersteunen.

Aanmelden of meer informatie: Claudia Waalberg 06 – 11.59.88.14.
Mailen naar: cwaalberg@cordaan.nl

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod